Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Florea, primarul Sectorului 5: Am văzut o poză cu Bucureștiul împărțit pe clanuri. Am râs de ea

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Daniel Florea, primarul Sectorului 5, susține că Sectorul 5 este cel mai sigur sector din București, cu un grad de infracționalitate scăzut. „În momentul în care discuți și rezolvi problemele, orice tentativă de agresiune se reduce”, susține edilul.

Reacția primarului vine în contextul în care în urmă cu două săptămâni războiul dintre clanurile interlope din București a dus la moartea liderului Duduienilor și a reaprins discuția despre cele 15 grupări care ar face legea în sectoarele Capitalei. Însă, edilul Sectorului 5 este de părere că „în momentul în care discuți și rezolvi problemele, orice tentativă de agresiune se reduce”.

„Am văzut o poză cu Bucureștiul împărțit pe clanuri. Am râs de ea pentru că sunt niște chestii făcute din burtă. Nu neg că există niște modalități alternative de reglare a problemelor între oamenii din zonele respective, dar, de când sunt eu primar, în ultimii 4 ani, conform statisticilor oficiale ale Poliției Române, Sectorul 5 este cel mai sigur Sector din București, de departe. Adică are un grad de infracționalitate scăzut, față de toate celelalte Sectoare care au mediu sau ridicat. Sectorul 1 are mediu, Sectorul 3 are ridicat, are nivel de infracționalitate dublu față de Sectorul 5. Pentru că în momentul în care discuți și rezolvi problemele, orice tentativă de agresiune se reduce. În momentul în care încerci să faci pe grozavul, și celălalt din fața ta încearcă să facă pe grozavul și atunci, în loc să rezolvi, nu faci decât să accentuezi o stare de nemulțumire pe care nu o poți rezolva niciodată prin violență.

Am reușit de am făcut acel sistem de supraveghere video integrat al Sectorului cu 400 de camere, cu cele mai modern dispecerat, avem acel program cu ceas cu buton de panică, au primit 1500 de copii un asemenea ceas. Dacă aveau fetițele alea de la Caracal nu pățeau ce au pățit, pentru că în momentul în care se apasă butonul de panică de pe ceas, mie mi se aprinde în dispecerat un beculeț roșu și imediat activez camera de luat vederi și văd ce se întâmplă. Am pus mai multe zone de intervenție pentru poliția locală, astfel încât ajung în 2 minute în orice zona din Sector. Deci lucrurile astea trebuiesc făcute, și în momentul asta prevenția are un rol foarte important, sunt, din păcate, eu sunt mândru, din păcate, că suntem singurii la nivel național care la poliția locală au un departament specializat de prevenire a violenței în mediul școlar. Avem un program pentru membrii de familie care sunt victime ale violenței în familie, tot așa, unic la nivel național. Noi plătim chiria pe o perioadă, am făcut prima dată pentru 2 ani după care am extins-o la 5 ani pentru victimele violenței în familie cu condiția ca soțul să se ducă la muncă și copiii să se ducă la școală. Dacă nu se întâmplă asta, ies din program.

Dar ei se duc, de ce? Pentru că trebuie să fie învățați cum e în afara unui mediu violent, să fie învățați să-și ia singuri viața în mâini, să înțeleagă că se poate și fără să stai pe străzi să întinzi mâna, sau să încerci să găsești o bucată de pâine, că poți să te duci la școală, că poți să ai acolo condițiile cele mai bune, să mănânci 2 mese calde pe zi. Am reușit să combatem absenteismul și în unele zone am redus foarte mult nivelul de violență, pentru că toți copiii nu mai sunt pe străzi și sunt la after school, a declarat primarul Daniel Florea, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *