Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Florea (PSD): Încercam să dăm jos Guvernul Orban până la 1 septembrie. Când va fi votată moțiunea de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Daniel Florea, primarul Sectorului 5, este de părere că moțiunea de cenzură va fi votată în august, astfel că până la sfârșitul lunii Guvernul Orban va fi înlocuit. Edilul acuză actualul Executiv că nu informează primarii din București în legătură cu situația cazurilor existente în fiecare sector.

„Eu pot să vă spun că eu, ca primar de Sector, nu știu câți bolnavi de Covid am în Sector și unde, și dacă am oameni internați, câți sunt sunt internați”, adaugă primarul.

„Cel mai devreme la 5 zile după depunerea moțiunii, dar eu cred că se va încerca tergiversarea sau vor încerca cei de la PNL să tergiverseze, oricum nu mai târziu de începutul lunii septembrie (n.r – întrebat când ar putea fi votată moțiunea de cenzură). Încercăm în august cât mai repede pentru că am vrea să nu aibă timp să mai dea vreo ordonanță sau să încerce să nu majoreze cu 40% punctul de pensie sau să încerce să nu dubleze alocațiile pentru copii de la 1 septembrie, atunci încercam să dăm jos acest Guvern până la 1 septembrie pentru că nu vrem nici bătrânii noștri și nici copiii noștri să plătească prețul incompetenței PNL.

Noi am tot încercat să fim responsabili, am tot încercat să nu dărâmăm Guvernul în perioada stării de alertă, am încercat să discutăm cu ei. Nu s-a reușit, noi nu avem o colaborare cu Guvernul, Guvernul fiind opac și obtuz, nu ne dă informații esențiale pentru desfășurarea activității noastre și oricum le dă trunchiat, dintr-o perspectivă proprie și de cele mai multe ori , din păcate, fără legătură cu realitatea.

Eu pot să vă spun că eu, ca primar de Sector, nu știu câți bolnavi de Covid am în Sector și unde, și dacă am oameni internați, câți sunt sunt internați. În Sectorul 5 este și ”Marius Nasta”, Spitalul de Pneumologie unde sunt foarte mulți bolnavi, este și Spitalul Municipal care este cel mai mare din țară. (Și de ce nu aveți o statistică?) Pentru că nu ne dă DSP, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, nimeni, grupul acela de comunicare, nimeni nu ne spune, și nu numai mie, niciunui primar de Sector. Noi nu știm câți bolnavi de Covid sunt în București, câți sunt din București și câți sunt din afară, internați în spitalele din București, câți sunt în zonele pe care le avem noi în administrare, pentru că m-ar ajuta. M-ar ajuta și să intensific dezinfecția, m-ar ajuta să știu dacă e pericol la deschiderea unei unități de învățământ. De exemplu, un administrator de bloc care se întâlnește cu foarte mulți oameni în timpul zilei și s-ar putea să fie bolnav. Păi n-ar trebui să știu și eu să intervin mai mult acolo? Un director de școală sau un profesor care ar trebui să fie în activitate care poate s-a întâlnit cu cineva, astea nu le știm”, a declarat Daniel Florea.

PS News a consultat site-ul Camerei Deputaţilor şi pe cel al Senatului și vă prezintă cum stau lucrurile la nivel de grupuri parlamentare şi, în acest context, numărul de voturi de care PSD ar avea nevoie ca să dea jos Guvernul Orban. Astfel, PSD, ALDE și PRO România, cele trei partide care au anunțat în mod categoric că vor susține înlăturarea Guvernului Orban însumează 231 de voturi: Partidul Social Democrat și ALDE au 210 de parlamentari (139 deputaţi şi 71 de senatori), iar PRO România are 21 de deputați și 4 senatori. Aşadar, PSD poate conta oficial pe 235 de voturi, reușind cu lejeritate să trimită acasă echipa condusă de Ludovic Orban.

În plus, cele 3 formațiuni se pot baza și pe voturile minorităților, care întotdeauna au votat alături de puterea parlamentară, deținută în prezent de PSD. În acest caz, ar rezulta un plus de 17 parlamentari, care s-ar adăuga celor 235 de voturi pe care deja le au cei de la PSD, ALDE și PRO România. De altfel, tradiţia parlamentară arată că mai mereu cinci-şase deputaţi ai minorităţilor votează alături de PSD, astfel că moțiunea social-democraților poate trece fără probleme, chiar și fără votul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *