Skip to content
Politică

Daniel Florea țintește funcția de președinte executiv al PSD: Am discutat cu colegii din București și cred că am șanse reale

Sâmbătă, 29 iunie are loc mult așteptatul Congres al PSD în care se va decide, printre altele, și funcția de președinte executiv al partidului. Competiția se anunță acerbă. deja mai mulți oameni politici cu funcții importante, precum Eugen Teodorovici sau Daniel Suciu, și-au anunțat candidaturile. Printre aceștia se află însă și primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a cărui candidatură a fost aprobată prin vot de membrii Conferinței Extraordinare.

Zilele acestea în presă a apărut informația potrivit căreia pentru această funcție premierul Viorica Dăncilă l-ar vrea pe Daniel Suciu. Totuși, Daniel Florea a infirmat faptul că vreun candidat PSD ar primi susținerea explicită a premierului României. Întrebat ce anume îl recomandă pentru această funcție, Daniel Florea a precizat pentru PSNews.ro că are susținerea organizației din București, iar rezultatele obținute de acesta în alegeri reprezintă un indicativ important pentru candidatura sa.

“Eu mi-am depus candidatura în CEX pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD. Cred că fiecare dintre colegii mei are şanse egale. Fiecare dintre noi vine cu intenţia de a aduce un plus partidului şi dezbaterii interne din partid. Cred că este bine să fie cât mai mulţi candidaţi şi nu cred că există în acest moment un favorit. Nu există nicio susținere implicită sau explicită a doamnei președinte interimar, Viorica Dăncilă pentru vreo unul dintre candidați.

Eu am discutat cu colegii mei din București și sunt convins că am șanse. Sunt președintele organizației de București care a obținut întotdeauna cele mai bune rezultate. Am avut întotdeauna peste 45 de procente la alegeri. La alegerile acestea într-adevăr a fost un val împotriva fostului președinte al partidului, la care nu ne-am așteptat din punctul de vedere al dimensiunii lui și care a avut repercusiuni asupra întregului partid. Dar important este să ne revenim, și așa cum am spus, am discutat cu colegii mei primari din București și cred că am șanse reale”, a precizat Daniel Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *