Skip to content
Societate

Daniel Funeriu: Anul școlar ar trebui lungit – Două luni de vacanță vara, în loc de trei. Autoritățile să încurajeze meditațiile

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a declarat marți, pentru B1 TV, că anul școlar în România ar trebui lungit, adică vacanța de vară să nu mai țină trei luni, ci două.

Acesta a explicat că măsura e benefică nu doar în actualul context, pentru recuperarea lecțiilor ce au fost pierdute prin învățământul online, ci și pe termen lung.

Funeriu a insistat că materia predată în școlile românești nu e mai grea, cum fals se susține, ci e predată într-un timp mult mai scurt. Or această problemă se poate rezolva prin „lungirea” anului școlar. Fostul ministru i-a îndemnat apoi pe oameni să se vaccineze anticoronavirus și să respecte cu strictețe regulile: „schimbarea e în noi!”.

Funeriu a început prin a preciza că elevii ar fi avut foarte mult de suferit dacă școlile nu s-ar fi deschis acum: „Cred că e important să fim cât mai calmi, să lăsăm deoparte disputele politice, cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să înțeleagă urgența revenirii la școală.

E, din punctul meu de vedere, cea mai bună decizie dintre deciziile proaste pe care pandemia ne obligă să le luăm. Nimeni nu e fericit să închidă școlile, dar e limpede că trebuie redeschise altminteri copiii vor avea foarte mult de suferit”.

Fostul ministru a explicat apoi că materia predată în școlile românești nu e prea grea, așa cum fals se susține, ci e predată într-un timp prea scurt. Iar soluția este reducerea vacanței de vară și nu doar acum, în perioadă de pandemie, pentru recuperarea materiei.

„Cred că e oportună o lungire a anului școlar. S-a pierdut foarte mult timp. Nu e nicio catastrofă dacă în loc de trei luni am avea doar două luni vacanță în acest an. Oricum, România are cel mai scurt an școlar din Europa.

De aceea se spune fals că materia e prea îngrămădită. Materia nu e mai grea decât în alte țări, e chiar mai ușoară, dar ea trebuie livrată de profesori într-un timp mult prea scurt. Deci ar fi un bun moment să lungim anul școlar și, eventual, să rămână mai lung decât e acum”, a declarat Funeriu, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *