Skip to content
Politică

Daniel Funeriu pune tunurile pe Vlad Voiculescu și Stelian Ion: Sunt atuuri ale USRPLUS în fața zombaților de partid

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, afirmă că ultimele declarații făcute de Vlad Voiculescu și Stelian Ion arată două caractere cu mari lacune. Funeriu consideră că fostul ministru al Justiției Stelian Ion, prin atacul tardiv la Klaus Iohannis, este ca un bărbat care spune tuturor, după divorț, lucruri rele despre fosta soție.

Azi ni se arată două caractere cu mari lacune: Vlad Voiculescu și Stelian Ion. Despre Stelian Ion nu aveam niciun dubiu că e un caracter infect, și prost grămadă pe deasupra, dar, recunosc, nu mă așteptam ca Vlad Voiculescu să coboare atât de jos.

Stelian Ion arată un caracter infect acuzându-l ACUM pe președinte. Fie minte, fie, dacă spune adevărul, trebuia să iasă public imediat ce nu a fost de acord cu agenda președintelui în justiție. Faptul că nu a ieșit imediat arată fie că nu a avut discernământ atunci (fapt grav pentru un ministru), fie că a preferat funcția adevărului, fapt tot atât de grav. E, dacă aveați nevoie de o analogie, ca un bărbat care după ce divorțează spune tuturor ce nașpa era fosta soție. Jalnic.

Vlad Voiculescu atinge culmi ale penibilului când declară că vina pentru eșecul campaniei de vaccinare e a lui Baciu și Cîțu. Vina reală este a straturilor de prostie acumulate în societate de 30 de ani încoace, iar vina politică, formal, este a ministrului.

Atât Stelian Ion cât și Vlad Voiculescu sunt atuuri ale USRPLUS în fața zombaților de partid (aproximativ 10% dintre votanții lor) dar pietre de moară pentru oamenii raționali care i-au votat. Cât timp cei doi sunt în prim-planul USRPLUS nu voi mai vota niciodată cu ei”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru al Educației consideră că premierul Cîțu și președintele Iohannis au partea lor de vină pentru că i-au acceptat pe cei doi în guvern. „Florin Cîțu și Klaus Iohannis nu sunt nici ei total absolviți de vină: vina de a-i fi acceptat pe cei doi în guvern de la bun început. Cîțu și Iohannis ar fi trebuit să își dea seama că cei doi vor fi sămânță de scandal și pretext de rupere a coaliției, și ar fi trebuit să insiste pe lângă Dacian Cioloș și Dan Barna să nu îi numească. Wiener și Benga ar fi fost variante inteligente pentru cele două portofolii, care ar fi făcut treabă bună și nu ar fi produs, din pur narcisism, turbulențele pe care le plătim azi.

Programul Saligny este un pretext. Dacă USRPLUS ar fi avut primari sau dacă Cîțu ar fi dat bani din Saligny și unor obiective USRPLUS (gen Colterm la Timișoara) USRPLUS l-ar fi votat cu două mâini. Mai trebuie spus un lucru: este profund toxic ca, a priori, să bați toba că un anumit program de alocare de fonduri va duce la furt. Pentru că asta poate fi spus despre orice alocare de bani. Descoperirea furtului și sancționarea lui se face de procuratură, desigur, la sesizarea oricărei persoane. Nu se face, a prioric, bătând cu lingura în cratița politică.

În concluzie: îmi pare foarte rău de unii oameni din USRPLUS care trebuie să plece (Drulă, Teleman, șeful de la garda de mediu și unii secretari de stat). Păcatul originar a fost numirea în guvern a celor doi: Voiculescu și Ion. Am spus-o atunci celor în măsură să acționeze preventiv și, cu regret constat, că timpul mi-a dat dreptate.

Sigur, și cu oamenii PNL sunt probleme, dar despre ele cu altă ocazie.

PS: despre minciuna continuă cu „nu am fost lăsați să facem”, nimeni nu a spus lucrurile mai bine ca Brâncuși: ”lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.” Tot ca analogie, plastică, e ca și cum eu aș spune „hehe, dacă eram lăsat singur cu Thiebault Courtois, în ultimul minut al finalei Champions League, aș fi dat gol”.

PPS: având în vedere situația educațională, unica soluție pentru „succesul” campaniei de vaccinare este obligativitatea vaccinării prin lege. Niciun ministru al sănătății nu și-a asumat asta. Acolo e, deci, vina”, mai scrie Funeriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *