Skip to content
Politică

Daniel Gheorghe salută votul favorabil referendumului pentru familie: Este legitim, legal, moral! EXCLUSIV

observatordeilfov.ro

Senatul a votat marți în favoarea organizării referendumului pentru familie în data de 7 octombrie. Inițiativa are menirea de a redefini în Constituția României familia și să fie precizat că se întemeiază doar în baza căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Daniel Gheorghe, pentru a-și oferi opinia privitoare la referendumul de pe 7 octombrie. Liberalul salută inițiativa și i-a felicitat pe cei care s-au implicat pentru ca aceasta să fie una de succes. Acesta subliniază susținerea pe care o are pentru propunerea celor de la Coaliția pentru Familie:  „susțin necondiționat propunerea Coaliției pentru Familie care nu este doar a acesteia ci a românilor care cred cu adevărat în valorile identitare ale neamului românesc și care nu își uită rădăcinile morale și spirituale”. Mai mult, remarcă că este pentru prima oară în istoria românilor când se organizează „un referendum prin inițiativă cetățenească ceea ce reprezintă un exercițiu deosebit de democrație, un moment de exprimare plenară a principiului suveranității poporului”.

„Este un moment extrem de important. Suntem în faza încheierii unui proces care reprezintă din toate punctele de vedere un proces de drept istoric. Este prima oară când în istoria românilor se va organiza un referendum prin inițiativă cetățenească ceea ce reprezintă un exercițiu deosebit de democrație, un moment de exprimare plenară a principiului suveranității poporului. Vreau să îi felicit pe toți senatorii care au votat în favoarea referendumului privind definirea articolului 48 din Constituție care vizează familia și respectiv căsătoria. Susțin necondiționat propunerea Coaliției pentru Familie care nu este doar a acesteia ci a românilor care cred cu adevărat în valorile identitare ale neamului românesc și care nu își uită rădăcinile morale și spirituale.

Felicit pe toți cei care au muncit pentru ca acest proces să poată ajunge în fața votului popular. Mă refer la societatea civilă care s-a mobilizat într-un mod exemplar, mă refer la colegii din Camera Deputaților și Senat unde nu a fost deloc simplu ca aceste două voturi să aibă loc și sper că nu vom mai întâmpina niciun fel de surpriză nedorită, iar pe 7 octombrie ne vom vedea la vot și vom vota pentru această prevedere normală, naturală și firească pe care societatea civilă românească și cei peste 3 milioane de semnatari au propus-o spre a fi scrisă în Constituția României”, a precizat parlamentarul PNL.

Daniel Gheorghe a fost confruntat cu una din obiecțiile celor care contestă referendumul potrivit căreia ar fi un cost în plus pe care să îl suporte România. Astfel, acesta a declarat că dacă se vrea democrație și nu un regim totalitar există un cost, iar suma vehiculată cu privire la acest referendum „poate fi acoperită fără mari dificultăți de la bugetul de stat și nu va afecta în niciun fel economia”.

„Mi se pare un fel de exagerare. Să nu uităm că democrația costă.  Cel mai ieftin ar fi să punem o dictatură, să fim conduși de niște oameni care se numesc între ei și se schimbă între ei și nu am mai avea nici alegeri, nici referendumuri, nu am mai avea partide politice, poate s-ar desființa și Parlamentul. Democrația costă și nici măcar nu costă mult. Suma vehiculată cu privire la acest referendum consider că este o sumă care poate fi acoperită fără mari dificultăți de la bugetul de stat și nu va afecta în niciun fel economia, a adăugat liberalul.

Întrebat dacă acest referendum va aduce schimbări la nivel practic nu doar teoretic, Daniel Gheorghe a precizat că inițiativa este „o chesitune de valori fundamentale”: „este legitim, legal, moral ca România, o țară care ține la valorile sale, care își cunoaște rădăcinile, trecutul și care crede în Dumnezeu, să protejeze principiul căsătoriei între un bărbat și o femeie pentru totdeauna pentru generațiile viitoare deoarece că știm că lucrurile în lume se pot schimba în bine, dar și în rău”.

„Aici este o chesitune de valori fundamentale. Nu putem să negăm dreptul unui popor de a decide că familia se constituie prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Bineînțeles, noi trebuie să avem această definiție clară în Constituție și prin asta să protejăm familia sub toate sensurile și aici mă refer atât la protecția socială cât și protecția economică și financiară care derivă din întărirea definiției familiei cât și conceptul de familie. Știm cu toții că familia se întemeiază prin căsătoria liber-consimțită între un bărbat și o femeie și subliniez că între un bărbat și o femeie prin relații de sânge care se subînțeleg și care sunt circumscrise în Constituție și de aceea este o mare minciună și o manipulare aceea că ar fi afectată familia monoparentală de acest referendum ci de fapt nu este ba chiar din contră pot spune că va fi mai bine protejată dintr-o anumită perspectivă dacă este să analizăm pe toate sensurile și pe toate direcțiile și evident prin adopție. Deci acestea sunt formele prin care se întemeiază familia, iar unul din aceste criterii este căsătoria între un bărbat și o femeie. Este legitim, legal, moral ca România, o țară care ține la valorile sale, care își cunoaște rădăcinile, trecutul și care crede în Dumnezeu, să protejeze principiul căsătoriei între un bărbat și o femeie pentru totdeauna pentru generațiile viitoare deoarece că știm că lucrurile în lume se pot schimba în bine, dar și în rău”, a conchis Daniel Gheorghe pentru PSnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *