Skip to content
Politică

Daniel Ghiță, greu încercat de noul rol de parlamentar. Un discurs citit în Parlament a ajuns viral

Facebook/Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Fostul luptător Daniel Ghiță, în prezent deputat PSD, a devenit protagonistul unui videoclip viral pe internet după o declarație politică susținută săptămâna aceasta în Parlament. De la tribuna Camerei Deputaților, Daniel Ghiță a lansat un atac la adresa deputatului USR PLUS Mihai Polițeanu. Interpelarea a fost presărată însă cu greșeli gramaticale. Daniel Ghiță a părut pe alocuri copleșit de citirea propriului discurs.

„În concret, în acest sanctuar al politicii românești sunt oameni care fac afirmații nefundamentate pe nimic, susținute doar de alte afirmații. Resping un asemenea mod de abordare și vă asigur cu respectul cuvenit că voi exprima numai în concret, cu lucruri clare, cunoscute uneori chiar de organele de competența respectivă, dar în mod misterios sunt ținute la loc, pe loc.

Astfel, domnule Polițeanu, vă voi întreba: În mod misterios sunt ținute pe loc lucruri perfect adevărate, dar dezonorante din respect pentru mine, precum și pentru cauza locului unde ne aflăm în acest moment cu toții, dar vă rog să ne spuneți, să îmi spuneți, să-mi răspundeți sincer, dacă puteți, măcar o dată în viață, sincer, ce ați căutat în arhivele SIPA împreună cu doamna Macovei?

De asemenea, sunt colegi de-ai noștri, din Parlament, care efectiv aruncă de fiecare dată cu noroi vorbe fără acoperire în fapte, delațiuni mizerabile, specifice fostei Securități. Ce să înțelegem de aicea? Că aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și în zi… și astăzi? Sau că unii dintre noi sunt copiii foștilor securiști care au distrus destine și vieți?” – a spus Daniel Ghiță, la tribuna Parlamentului, citind discursul de pe niște foi. 

Fostul sportiv a fost în fruntea listei PSD pentru deputați în județul Ilfov. În campania electorală, Daniel Ghiță se remarcase prin postările de pe Facebook în care promova teorii ale conspirației despre pandemia de COVID și milita împotriva purtării măștii, pe care o considera „botniță”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *