Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Olteanu, fostul președintele al ALDE, se pregătește să vină în PMP: „Avem discuții cu el, și-a arătat interesul de a veni alături de noi”

Eugen Tomac (PMP) l-a invitat pe Daniel Olteanu (ALDE) să pună bazele unui „proiect comun” Foto: Facebook PMP

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ionuț Simionca, secretarul general PMP, a dezvăluit că partidul are discuții în această perioadă cu politicieni de la alte partide, care își doresc să vină în formațiunea condusă de Eugen Tomac. Printre aceștia se regăsește chiar Daniel Olteanu, fostul președinte al ALDE.

„Vorbesc de domnul Daniel Olteanu de la Vaslui, care și-a arătat interesul de a veni alături de noi. Partidul Ialomițenilor, un partid mic din Ialomița cu 2 primari și 5% la nivel județean și-a arătat intenția de a fuziona cu PMP”, a declarat Simionca, la Puterea Știrilor.

Întrebat dacă PMP are porțile deschide și pentru cei de la AUR, Ionuț Simionca a susținut că „PMP este un partid cu porțile deschise pentru oamenii de bună credință, care vor să facă politică de calitate pentru comunitățile lor și pentru țara noastră”. „Noi nu avem antipatii față de nimeni”, a spus acesta.

„Avem discuții cu oameni care își doresc să vină la PMP, de la ALDE, de exemplu. Vorbesc de domnul Daniel Olteanu de la Vaslui, care și-a arătat interesul de a veni alături de noi. Partidul Ialomițenilor, un partid mic din Ialomița cu 2 primari și 5% la nivel județean și-a arătat intenția de a fuziona cu PMP. Din perspectivă politică, suntem cel mai frecventabil partid, suntem un partid de oameni serioși, de centru dreapta, un partid cu o doctrină creștin-democrată, care respectă valorile, Biserica, un partid în care românii își doresc să vină. Cei care au crezut că vin salvatorii de la AUR și fac treabă au fost păcăliți. Sunt foarte mulți oameni noi care vin în PMP în fiecare zi.

Nu știu dacă vin neapărat și de la AUR, dar PMP este un partid cu porțile deschise pentru oamenii de bună credință, care vor să facă politică de calitate pentru comunitățile lor și pentru țara noastră. Noi nu avem antipatii față de nimeni. Ne dorim oameni serioși, care nu au probleme cu legea, care doresc binele comunității și dezvoltarea României. Nu oameni care vin să vândă o minciună și apoi își dau arama pe față”, a declarat Ionuț Simionca, la Puterea Știrilor.

Doi președinți ai ALDE au demisionat în prag de fuziune

Președintele ALDE, Daniel Olteanu, și-a anunțat demisia în urmă cu 3 săptămâni, acuzând înțelegerile pe care le fac unii lideri ai partidului în interes personal.

Scandalul dintre Daniel Olteanu și membrii ALDE a izbucnit în urma participării fostului președinte la școala de vară a PMP. Daniel Olteanu a demisionat atât din conducere, cât și din partid, deși era membru al formațiunii din 2018, fiind ales președinte în 2021. „Îi provoc pe cei care își pot răspunde, cu voce tare, la întrebarea: Când au fost liberali onești și de bună-credință: atunci când au votat pentru reunificarea Dreptei sau acum, când resping ideea de a se așeza la masă cu un partid de dreapta? A fi liberal înseamnă, în primul rând, să rămâi fidel propriilor convingeri. Drumul meu se desparte azi de ALDE, pentru că eu nu-mi voi trăda niciodată convingerile”, a precizat președintele demisionar într-un mesaj pe care l-a transmis colegilor săi.

Daniel Olteanu nu este singurul președinte ALDE care a demisionat. În octombrie 2020, chiar Călin Popescu Tăriceanu, cel care a înființat acum 7 ani partidul și-a dat demisia tocmai în preajma discuțiilor de fuziune a partidului cu PRO România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *