Daniel Suciu: După ziua de astăzi ar trebui ca mandatul actualului Guvern să înceteze prin demisia premierului

Facebook/Daniel Suciu
Facebook/Daniel Suciu

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat că după ziua de joi ar trebui ca mandatul Guvernului să înceteze prin demisia premierului Nicolae Ciucă. El a precizat că social-democraţii sunt interesaţi să rezolve această problemă socială care este greva profesorilor.

Daniel Suciu a fost întrebat, joi, la Prima News, dacă, vineri, va avea loc rotativa guvernamentală.

“Conform protocolului, asumat de cele patru părţi, că sunt trei partide şi grupul minorităţilor, după ziua de astăzi ar trebui ca mandatul actualului Guvern să înceteze prin demisia premierului. Haideţi să vedem ce se va întâmpla mâine, dar pe mine şi pe noi ne interesează foarte mult să rezolvăm această problemă socială care este greva profesorilor”, a afirmat deputatul PSD.

El a precizat că social-democraţii au suspendat orice discuţie despre portofolii până la încheierea grevei din învăţământ.

“Cred că odată ce premierul Ciucă îşi va depune mandatul intrăm într-un calendar accelerat şi această tranziţie de la un premier liberal la un premier social-democrat se va face extrem de repede. Doar că vă reamintesc că, cel puţin din punctul de vedere al PSD, noi am stopat orice discuţie vizavi de portofolii, de nume şi toate acestea vor avea loc după ce discuţiile cu sindicatele vor avea un curs firesc spre încetarea grevei şi vom relua această discuţie despre portofolii, dacă rămâne UDMR sau nu la guvernare, aceasta fiind opţiunea lor, abia după ce premierul Ciucă îşi va depune mandatul”, a mai transmis Daniel Suciu.

El a fost întrebat dacă greva din educaţie nu se va încheia înseamnă că nu va avea loc schimbul de premieri.

“Rotativa se va întâmpla şi vom intra într-un caledar de învestire a unui nou Guvern din minutul următor în care premierul Ciucă îşi va depune mandatul. La întâlnirea de ieri pe care au avut-o colegii din Executiv cu reprezentanţii sindicatelor Guvernul a făcut o serie de propuneri. Aşteptăm să vedem care este poziţia sindicatelor şi sunt convins că aceasta este prioritatea cu adevărat a zilei să înţelegem şi sper să înţeleagă şi reprezentanţii sindicatelor, noi nu comentăm dreptul de a face grevă, dar în acelaşi timp,  credem că şi dreptul elevilor de a merge la şcoală trebuie să fie garantat”, a mai afirmat deputatul PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: