Daniel Suciu: Nu vom vota nicio moţiune de cenzură îndreptată împotriva propriului nostru Guvern

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat, marţi, că PSD nu va vota nicio moţiune de cenzură îndreptată împotriva propriului Guvern, adăugând că nu poate să facă o predicţie pe acest subiect în privinţa parlamentarilor PNL.

Suciu a fost întrebat dacă ar fi posibil ca reprezentanţii PNL să semneze o moţiune de cenzură alături de cei de la USR, având în vedere că Nicolae Ciucă a spus că s-a oprit coaliţia de guvernare.

„Dacă aş fi putut să fac o predicţie a ceea ce gândesc cei de la PNL, de ieri nu mai pot să fac o asemenea predicţie, pentru că nu am cum să înţeleg această decizie de a pleca, dar de a rămâne. (…) Este dreptul firesc al oricărui partid de opoziţie să iniţieze o moţiune de cenzură pe sesiune parlamentară. Ceea ce vor face cei de la PNL, dacă vor semna o moţiune de cenzură împotriva propriilor miniştri, este din nou în registrul PNL, nu al nostru. Noi ştim foarte sigur ce vom face. Nu vom vota nicio moţiune de cenzură îndreptată împotriva propriului nostru Guvern”, a spus Suciu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a înţeles ce a vrut să spună preşedintele liberal când a anunţat că se rupe coaliţia, dar PNL rămâne la guvernare.

„Încerc să înţeleg cum poţi să pleci de la guvernare, dar în acelaşi timp să fii la guvernare. Încă de aseară mă tot gândesc cum să ies din această dilemă foarte complicată. Aseară, cei de la PNL, în judeţul Bistriţa-Năsăud, au avut o şedinţă, după anunţul domnului Ciucă, şi au decis nu să îşi rupă hainele cât suntem noi de neparteneri, ci să propună un nou secretar de stat la Ministerul Economiei. Toată lumea din această ţară înţelege că dacă pleci de undeva îţi iei catrafusele, deschizi uşa şi închizi uşa după tine, nu să spui că ieşi de la guvernare, dar stai să îţi păzeşti partenerii. Să ne păzească pentru ce? Astăzi am avut şedinţă de plen în care aproape toate proiectele de lege au trecut aproape în unanimitate, împreună cu cei de la PNL”, a afirmat Daniel Suciu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că dialogul politic cu PSD nu mai există şi că liberalii rămân la guvernare pentru a fi în continuare „gardienii democraţiei şi libertăţii”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: