Skip to content
Politică

Daniel Tudorache face curăţenie la Sector 1. Ce are de gând edilul

sursazilei.ro

Primarul Sectorului, vine cu o serie de soluţii moderne pentru a gestiona gunoaiele din sectorul său, acesta a pus deja în dezbatere în şedinţa de vineri a Consiliului Local Sector 1, Strategia de dezvoltare şi funcţionare a Serviciului Public de Salubrizare.

Programul lansat îşi propune să adapteze nevoile de urgente ale Sectorului 1 la Strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei şi este pe deplin de acord cu directivele Comisiei Europene precum şi cu legislaţia naţională în domeniul protecţiei mediului, informează evz.ro.

Astfel, conform proiectului pilot, va fi creat un serviciu public de salubrizare performant, pentru a transforma acestă zonă într-un model de bune practici în domeniul selectării şi tratării gunoaielor din oraş. Trebuie adăugat faptul că, Sectorul 1 se confruntă de o bună bucată de vreme cu probleme provocate de ineficienţa sistemului de gestionare a deşeurilor.

„În Sectorul 1, persoanele fizice nu plătesc ridicarea gunoiului menajjer. Pentru a menţine această facilitate şi pe viitor trebuie să gestionăm eficient toate deşeurile. De aceea, am supus dezbaterii Consiliului Local un document de colectare selecttivă şi tratare a gunoiului. Ne dorim ca în maxim doi ani să depozităm la gropile de gunoi doar materialele care nu au miros şi nu poluează aerul Bucureştiului. Totul pentru ca în Sectorul 1 să eliminăm poluarea şi să creştem standardul de viaţă al locuitorilor”, a declarat Dan Tudorache.

Programul iniţiat de primarul Sectorului 1, vizează promovarea calităţii şi eficienţei serviciului de salubrizare, gestionarea serviciului de salubrizare pe principia de transparenţă şi eficienţă, dar şi respectarea legislaţiei europene şi a celei naţionale referitoare la protecţa mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *