Skip to content
Politică

Daniel Tudorache (PSD): Ofertele pentru spitalul din nordul Capitalei ar putea fi deschise pe 22 februarie

" "

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache (PSD) anunţă că primăria de sector a organizat în luna decembrie licitaţia pentru construirea spitalului din nordul sectorului, iar ofertele ar putea fi deschise pe 22 februarie, după care ar urma începerea construcţiei. El se declară „consternat” de criticile aduse de premierul Ludovic Orban modului în care administraţia locală a Bucureştiului gestionează problema spitalelor.

Prezent duminică la Conferinţa Extraordinară a PSD Bucureşti, Daniel Tudorache s-a declarat „consternat” de criticile aduse de premierul Ludovic Orban modului în care administraţia locală a Bucureştiului gestionează problema spitalelor.

„Domnul Ludovic Orban a fost candidat în colegiul din sectorul 1, am muncit împreună, am făcut campanie împreună în 2012 şi ce a declarat ieri m-a lăsat, nici nu ştiu cum să spun, deja cred că e inuman. Cum poţi să spui tu că Bucureştiul nu are nevoie de spitale, de spital în sectorul 1?” a apus Daniel Florea.

„Pot să vă spun că am dat drumul la licitaţie în luna decembrie şi pe 22 februarie avem termenul de depunere a ofertelor. El spune că le facem doar pe hârtie, cum poţi să dai drumul la o licitaţie doar pe hârtie. Eu îmi dau seama că Ludovic Orban nu vrea să investească în sănătate, el vrea să ducă toţi banii către spitalele private. (…) noi vrem să investim în spitalele de stat şi o vom face, indiferent de ceea ce îşi doresc PNL-ul şi Ludovic Orban. Pe 22 februarie, dacă nu va exista o prelungire de 15 zile,sper să avem un câştigător, după care vom da drumul şi la construcţie în zona de nord a sectorului 1 ” a spus Tudorache
Acesta a precizat că viitorul spital va avea în jur 1000 – 1100 de paturi şi în el vor fi relocate trei spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi şi Institutul  Mama şi Copilul.
Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că în Bucureşti „toată lumea construieşte spitale”, referindu-se la promisul spital Metropolitan şi la spitalul promis de primarul sectorului 1, afirmând că acestea sunt proiecte pe hârtie,  în timp ce calitatea serviciilor spitaliceşti în spitalele administrate local „scade continuu”.
„Trebuie să începem să nu mai privim administraţia din perspectiva unor obiective politico-electoraliste. (…) Nevoile reale ale oamenilor nu pot fi rezolvate cu bairamuri, cu lefuri nesimţite ş cu resurse aruncate pe apa Dâmboviţei”,  a mai spus Ludovic Orban.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *