Skip to content
Societate

Daniel Vasile (Partida Romilor), la „Dosar de Politician”: Toate aceste crize afectează în mod direct bugetul fiecărei familii a României

partidaromilor.ro

Daniel Vasile, prim-vicepreședinte la Partida Romilor Pro-Europa, susţine că actualele crize care se suprapun afectează în mod direct bugetele familiilor din România. „Lipsa banilor creează o falie între România rurală și România urbană”, a punctat deputatul, marți seară, în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV.

„Până la acest moment, nu vedem intervenția Guvernului sau a autorităților statului român în reglementarea acestui domeniu (agricultură, n.r.). Așa cum spuneați și dumnevoastră, avem o așa-anunțată criză alimentară, însă această criză alimentară anunțată, ea se află în desfășurare. Ceea ce constatăm în momentul de față este că se suprapun crizele. Am avut, pe de o parte, și avem în derulare o criză energetică, avem o criză alimentară. Dacă discutăm de România, avem o criză a creditelor bancare. Iată, toate aceste crize afectează în mod direct bugetul fiecărei familii a României”, a declarat Daniel Vasile.

În opinia sa, pachetul de măsuri anunțat de Guvern este un demers pozitiv. „Pachetul de măsuri anunțat astăzi de Guvern este o măsură afirmativă, spun eu, pozitivă, în sensul că aceste măsuri au fost anunțate, dacă discutăm de ele, în urmă cu câteva luni. Eu cred că ar fi trebuit și se impunea ca aceste măsuri să fie gândite și să fie puse în practică cu foarte mult timp în urmă. Revenind la problemele sociale și la acest pachet de măsuri care are un profund caracter social și care vine în sprijinul familiilor defavorizate, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că noi de foarte mult timp discutăm de un tichet social, de un tichet social care să vină în primul rând să acopere acea nevoie de educație, pe care n-o mai regăsim în mediul rural cu precădere”, a continuat prim-vicepreședintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Potrivit acestuia, „abandonul școlar este o problemă care afectează România” atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și foarte lung. „În toate studiile realizate de organizații internaționale cu expertiză, vorbesc de UNICEF, de Salvați Copiii, și o serie întreagă de alte organizații naționale, s-a constatat că principala problemă este lipsa materială, lipsurile care există cu precădere în comunitățile rurale. Lipsa banilor creează o falie între România rurală și România urbană”, a mai spus Daniel Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *