Skip to content
Politică

Daniel Zamfir, anunț exploziv în premieră: îl bagă-n ședință pe Isărescu pe tema IFN-urilor EXCLUSIV

cotidianul.ro

Senatorul PNL Daniel Zamfir a făcut vineri un anunț în premieră pentru PSnews.ro: l-a convocat pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu în ședința de marți, 19 septembrie a Comisiei economice din Senat (pe care o prezidează), ca să-l întrebe atât despre dobânzile astronomice practicate de către instituțiile financiare nebancare (IFN), cât mai ales despre neimplicarea Băncii Naționale a României decât în ultimul ceas.

Concret, Zamfir îl suspectează pe Isărescu că ar fi închis ochii la neregulile din piața IFN tocmai pentru că un fost director din BNR este proprietarul unei astfel de instituții de credit.

„Chiar astăzi (vineri – n.r.) am redactat o invitație pentru guvernatorul Isărescu. S-au adunat multe lucruri în legătură cu Banca Națională. Gândiți-vă că bomboana pe colivă a fost ultima intervenție a BNR-ului pentru a limita dobânzile aberante ale IFN-urilor. Aduceți-vă aminte că în toți anii ăștia BNR-ul ne-a spus că nu poate interveni, că n-are pârghii! Și a lăsat dobânzile aberante să se rostogolească, să ajungă la 7-8-9.000%, spunând că ei nu au pârghii. Și am constatat acum 3 săptămâni că au putut să intervină – deci au pârghii.

Așadar, principala întrebare pe care în mod sigur i-o voi pune acolo i-o adresez și acum, ca să știe despre ce e vorba: de ce în toți anii ăștia n-a intervenit (spunând că nu se poate) și uite c-a făcut-o? Are vreo legătură cu faptul că proprietarul unui IFN foarte cunoscut (Easy Credit) este fostul director al Direcției Juridice din Banca Națională (Ianfred Silberstein)? Domnul Silberstein a lucrat 46 de ani în BNR – dintre care habar n-am câți a fost directorul Direcției Juridice a BNR – și este proprietarul unui IFN. Nu cumva e conflict de interes? N-a intervenit BNR-ul că l-a protejat pe domnul Silberstein? Ar fi extrem de grav! Haiducia asta în piața IFN-urilor tu, de fapt, puteai s-o faci. Vreau să văd și eu argumentele pe care le are guvernatorul pentru faptul că nu a intervenit”, a explicat Daniel Zamfir pentru PSnews.ro.

3 comentarii la “Daniel Zamfir, anunț exploziv în premieră: îl bagă-n ședință pe Isărescu pe tema IFN-urilor EXCLUSIV

  1. poate,daca vine la comisie ,va fi intrebat de ce a golit visteria statului de tonele de aur care in mod firesc erau ale poporului romin.

  2. Care este situatia cu hienele de firme de recuperare si sumele enorme pe care le cer de la oameni cand ei cumpara doar cu 5-10% din valoarea creditelor ? sau ramane si initiativa asta la sertar ca sunt alte interese ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *