Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Zamfir anunță că Legea leasing-ului a trecut de Parlament. Ce trebuie să știe românii

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Daniel Zamfir a anunțat că Legea leasing-ului a trecut marți de Camera Deputaților, for decizional. „Legea nu mai dă posibilitatea IFN-urilor și firmelor de recuperare să valorifice bunul pe care tu l-ai utilizat, respectiv o mașină, după bunul plac și la valoarea pe care o cred ei de cuviință, ci pur și simplu tu, ca utilizator, ești implicat în demersul de valorificare a bunului”, spune Daniel Zamfir.

Practic, potrivit senatorului, le va fi permis consumatorilor datornici să își vândă bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari, cu scopul stingerii creditului. „Înainte era o mare nedreptate. În situația în care nu mai puteai plăti rata la leasing, IFN-ul respectiv îți factura în continuare rate, deși tu nu mai foloseai bunul”, explică social-democratul.

„Legea leasingului, care astăzi a trecut în Parlament, este o lege la care am ținut foarte mult și care va elimina abuzul pe care îl practică IFN-urile. Legea nu mai dă posibilitatea IFN-urilor și firmelor de recuperare să valorifice bunul pe care tu l-ai utilizat, respectiv o mașină, după bunul plac și la valoarea pe care o cred ei de cuviință, ci pur și simplu tu, ca utilizator, ești implicat în demersul de valorificare a bunului. Prin acest lucru avem garanția că prețul care se obține este unul real, și nu unul aranjat între acești recuperatori și reprezentanți ai firmei de leasing.

Practic, în momentul în care nu mai poți plăti rata la leasing, poți valorifica tu mașina și din banii obținuți îți poți plăti tu datoria. Înainte era o mare nedreptate. În situația în care nu mai puteai plăti rata la leasing, IFN-ul respectiv îți factura în continuare rate, deși tu nu mai foloseai bunul. Mai grav: mașina era valorificată de ei, la un preț foarte mic, urmând ca diferența să fie suportată de tine, ca utilizator. Era japcă pe față. Exact asta era. Sper din suflet ca legea să nu fie atacată la CCR pentru că ne-am obișnuit ca toate legile care privesc abuzurile împotriva oamenilor să fie atacate”, a declarat Daniel Zamfir, la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *