PSnews

PSnews VIDEO

Daniel Zamfir are rezerve legate de echipa lui Orban: Ăsta a fost obiectivul lui EXCLUSIV

psnews.ro

Interviurile video PSnews.ro continuă joi, avându-l ca invitat pe senatorul PNL Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din forul legislativ superior.

Politicianul a vorbit despre recent încheiatul Congres al Partidului Național Liberal, în urma căruia Ludovic Orban a fost ales președinte al formațiunii politice.

Chiar dacă s-a arătat încrezător în legătură cu perspectivele PNL pentru anii electorali 2019 și 2020, Zamfir a declarat că are „unele rezerve” cu privire la echipa de conducere cu care s-a înconjurat Orban. Declarația a venit în ciuda faptului că senatorul s-a numărat printre liberalii care l-au votat pe Orban în Congresul de pe 17 iunie.

Deși nu a nominalizat-o, este lesne de ghicit că Raluca Turcan a fost una dintre țintele rezervelor lui Zamfir, ținând cont că parlamentarul de Brașov a criticat-o în repetate rânduri pentru stilul ei de conducere. Astfel, sunt de înțeles rezervele senatorului, în condițiile în care Turcan a candidat și a fost aleasă în Congres pentru unul dintre cele patru posturi de prim-vicepreședinte al PNL.

„În primul rând, acest Congres a fost foarte așteptat de Partidul Național Liberal, de membrii săi. A fost singurul Congres la care a au participat 5.000 de oameni (deci o foarte largă participare). Legitimitatea noului președinte este una foarte puternică. Am constatat că foarte mulți oameni își pun speranța în Partidul Național Liberal, cu noua conducere, și eu cred și îmi doresc ca lucrurile să meargă într-acolo”, a declarat inițial Daniel Zamfir.

Iar acum vine partea interesantă: întrebat dacă echipa lui Orban va fi capabilă să câștige alegerile din 2019 și 2020, Zamfir a răspuns: „În primul rând, ăsta este angajamentul pe care și l-au luat. Sigur: asta este echipa pe care a ales-o Congresul. Din punct de vedere personal, sigur: am unele rezerve, dar contează mai puțin ceea ce cred eu. Important este că această echipă de conducere are o legitimitate extrem de puternică, un număr foarte mare de voturi (foarte mulți membri de partid și-au pus speranța în această echipă) și ea acum trebuie să ducă la îndeplinire programul la care s-a angajat”.

Chestionat dacă această echipă va face posibilă o nouă victorie în 2019 a lui Klaus Iohannis sau va încerca să îl promoveze pe Ludovic Orban pentru o candidatură la alegerile prezidențiale, Daniel Zamfir a dat asigurări că tot Iohannis este cel pe care PNL îl va susține peste doi ani, amintind că Orban însuși a făcut o promisiune în acest sens.

„Nu s-a pus în discuție (candidatura lui Orban – n.r.). Chiar în moțiunea lui Ludovic Orban, ăsta a fost și obiectivul la care s-a angajat: să câștigăm alegerile locale, alegerile parlamentare și prezidențialele, candidatul la președinție fiind Klaus Iohannis, aici în mod explicit fiind opțiunea echipei lui Orban”, a afirmat Zamfir.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 6:24 și 8:38.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi