Skip to content
Puterea Știrilor Video

Daniel Zamfir deființează în termeni duri alianța ALDE-PRO România: Ce facem, luăm în casă statul paralel?

psnews.ro

Senatorul ALDE Daniel Zamfir, invitat joi  în studioul Puterea Știrilor și-a exprimat nemulțumirea legată de alianța ALDE-PRO România pentru alegerile prezidențiale din acest an.

„ALDE este într-o situație absolut delicată”

Zamfir a declarat că după doi ani și jumătate de discurs împotriva abuzurilor în justiție, a protocoalelor secrete, a statului paralel, prin alianța cu PRO România ALDE demonstrează că primește în casă un exponent al statului paralel.

„Oamenii din partid își pun întrebarea: <<iesim de la guvernare ca să ne salvăm , dar ne salvăm cu Victor Ponta? Colacul de salvare este Victor Ponta?  Victor Ponta-Tudose-Daniel Constantin vin așa din spuma mării? Victor Ponta cu Tudose sunt băieții buni și Dăncilă, Fifor și Teodorovici sunt băieții răi? Cu ce e mai frecventabil Victor Ponta decât Viorica Dăncilă?>> Mi se pare că am dat din lac în puț(…).

Acum noi suntem în situația în care votăm o moțiune împotriva unui Guvern din care am făcut parte până acum 8 zile. În politică trebuie să faci compromisuri, că asta e politica, arta compromisului, dar există o limită. Să faci compromisuri până a nu te compromite pe tine. În momentul acesta ALDE nu este nici călare, nici pe jos. Este într-o situație absolut delicată. Pleci dintr-o alianță cu un partid de 25% și te duci într-o alianță cu un partid care are puțin peste 5% și putem discuta cum a obținut acel 5%. Știe toată lumea cine e Victor Ponta.

Nu sunt de acord de principiu cu această alianță. Nu pot să mă duc într-o alianță cu un partid care este exponentul a ceea ce domnul Tăriceanu a vorbit timp de 2 ani și jumătate: statul paralel. Nu pot eu, ALDE, să îmi construiesc un discurs în toată această perioadă ca fiind împotriva abuzurilor în justiție, a protocoalelor secrete, a statului paralel și acum iau în casă paralel. Fuzionez cu statul paralel?”, a declarat Daniel Zamfir la Puterea Știrilor.

Amintim că în urmă cu mai mult de o săptămână, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu anunța retragerea ALDE de la guvernare, alianța cu PRO România, demisia din fruntea Senatului și susținerea, alături de partidul lui Victor Ponta, a candidatului Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din această toamnă.

1 comentariu la “Daniel Zamfir deființează în termeni duri alianța ALDE-PRO România: Ce facem, luăm în casă statul paralel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *