Skip to content
Politică

Daniel Zamfir, ieșire furtunoasă după cârdășia Orban-Sighiartău împotriva lui

psnews.ro

Senatorul PNL Daniel Zamfir a avut vineri seară o ieșire furtunoasă după cârdășia dintre președintele Ludovic Orban și secretarul general Robert Sighiartău împotriva președintelui Comisiei economice din Senat.

Într-un status postat pe Facebook, parlamentarul de Brașov i-a bătut obrazul propriului șef de partid, amintind că acesta s-a sucit peste noapte, în condițiile în care acum câteva luni i-a susținut aproape toate aspectele din binecunoscutele proiecte de legi privind băncile și IFN-urile.

Iată mesajul integral al lui Daniel Zamfir:

„DE CE S-O FI INFLAMAT ATATA LUME CA SE PLAFONEAZA DOBANZILE IFN-urilor SI BANCILOR?
Nu e nicio noutate, că atare nu e vreo inventie de-a mea sau a prof Piperea.
Sunt, însă, neplăcut surprins de declarațiile secretarului general și a președintelui PNL, din următoarele considerente:
1.Cu Ludovic Orban am avut discuția pe toate cele trei proiecte de lege încă de acum 5 luni de zile-le are și pe email încă de pe 5 iulie-si singura rezervă a avut-o in legătura cu leasing-ul. Proiectul a fost semnat de mai multi senatori și deputați cu greutate in partid,ca atare, aprecierea tânărului secretar general e cel puțin necolegiala.
2.Prof. Piperea și cu mine lucram la aceste proiecte de legi cu mult înainte să fie numit consilier onorific al lui Tudose, funcție din care și-a demisia în urmă cu o luna de zile. Le-as aminti colegilor mei că prof Piperea este aceeași persoană căreia i s-a propus sa preia organizația PNL (București – n.r.) în vara anului trecut. Va asigur că a rămas același și că proiectele pe care le facem împreună nu au legătură cu vreo doctrina politica. Au legătură cu ceva ce este peste orice doctrina politica! Dreptatea!
3. Ideea plafonării dobânzilor-dobanda de referință a BNR plus 50%- o regăsim în OG 9/2000 la art. 5 inițiată de fostul premier ministru Isărescu și în OG13/2011.
În luna august a acestui an, BNR, prin vocea dlui Vasilescu transmitea faptul că în situații deosebite, și alte țări din Europa precum Germania, Franța, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia s-au luat aceste decizii, prerogativa fiind a Parlamentului.Ei bine, inspirați fiind de Ordonanta dlui Isărescu din anul 2000 întărită de poziția consilierului sau, am completat acum OG13/2011.
4. În ceea ce privește devierea de la linia partidului, eu nu știu vreo decizie a PNL care să susțină necondiționat practicile IFN-urilor și bancilor. Eu cred că altul este motivul avertismentului de excludere pe care l-am primit astazi
”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *