Skip to content
Politică

Daniel Zamfir îi desființează pe PSD-iști: Pumn în gura întreprinzătorilor! EXCLUSIV

palo.ro

Senatorul PNL Daniel Zamfir a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro în care i-a desființat pe PSD-iști, acuzând Guvernul că bagă pumnul în gura întreprinzătorilor privați.

Discuția a pornit de la recenta declarație a premierului Mihai Tudose, potrivit căreia Pilonul II de Pensii nu va fi naționalizat, ci va deveni opțional. Astfel, întrebat dacă această ieșire a șefului Guvernului poate fi considerată un semnal îmbucurător, președintele Comisie economice din Senat a subliniat că este vorba de fapt de „o nouă ezitare”, social-democrații fiind din nou speriați de efectele negative pe care propunerile lor le-ar putea avea.

„Eu nu l-aș privi ca pe un semnal îmbucurător, ci ca pe o nouă ezitare. Eu cred că s-au speriat până la urmă de efectele respective și au dat înapoi. Aduceți-vă aminte: la fel s-a întâmplat și când au lansat taxa aia de solidaritate, impozitul pe cifra de afaceri – ambele, după ce au stârnit o puternică reacție publică din partea noastră (a PNL), din partea mediului de afaceri și a presei, i-au făcut pe guvernanți să dea înapoi. Eu cred că tot din acest motiv au dat înapoi și cu Pilonul II de Pensii. Asta nu înseamnă că au renunțat definitiv la ideea de a naționaliza Pilonul II!” a subliniat Zamfir.

În continuare, parlamentarul liberal a denunțat atât neglijarea Programului Start-Up Nation, cât și așa-numitul „split TVA” – acesta din urmă fiind, de fapt, un uriaș sprijin pentru bănci, a susținut PNL-istul.

„Un lucru este cert: nu sunt bani la buget pentru tot ceea ce au promis că vor face și că vor da. Ultimul exemplu este Programul Start-Up Nation. Gândiți-vă cu câtă forță a fost prezentat inițial, ca pe un program care vine în sprijinul întreprinzătorilor! Era CEVA pentru mediul de afaceri, pentru cei care voiau să înceapă un mic business. S-a agitat atâta lume, s-au apucat să depună dosare și aflu zilele trecute că nu sunt bani pentru programul Start-Up Nation.

Uitați-vă că tot ce vine din partea Guvernului este încă un pumn în gură dat întreprinzătorilor privați, mediului de afaceri! Splitarea TVA-ului e încă o povară pe ei și un cadou făcut băncilor. Gândiți-vă că trebuie să deschizi două conturi. Or, la vreo 300.000 de IMM-uri (câte sunt), comisioanele de administrare a celor două conturi se ridică la vreo 18 milioane de euro. Adăugați la asta comisioanele de transfer și veți vedea că peste 30 de milioane de euro sunt un cadou făcut băncilor. Ăsta este profit curat pentru bănci, a detaliat senatorul de Brașov.

Același Daniel Zamfir a denunțat faptul că deficitul bugetar din perioada ianuarie-iulie 2017 este de 0,63%, de aproape 3 ori mai mare decât cel din primele șapte luni ale anului 2016 (0,23%).

CITIȚI ȘI: Realitatea trecută sub tăcere de Tudose: PSD-iștii, de 3 ori mai slabi decât tehnocrații

„Asta, din păcate, nu este singurul capitol la care actualul guvern este în urma guvernului tehnocrat – asta neînsemnând că eu apreciez ce a făcut guvernul tehnocrat (ca să fie foarte limpede)”, a punctat Zamfir.

În încheiere, Daniel Zamfir a denunțat inerția ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, care nici până acum nu i-a trimis lista oficială cu băncile ce nu au plătit impozit pe profit în ultimii 5 ani, dar a precizat că l-a convocat pe guvernant la Comisia economică din Senat pentru data de marți, 12 septembrie.

„Pentru că domnul Mișa nu mi-a trimis această listă (deși apăruse în presă), l-am convocat din nou marți la ședința Comisiei economice și îl aștept cu mare interes. Eu sper că își menține guvernul PSD abordarea ca miniștrii să vină la comisii. Adică nu poți să te plângi pe de o parte că nu vin nu știu ce invitați pe la comisii, iar tu, când ești pus în situația să trimiți oameni la comisii, să ignori Parlamentul!” a conchis senatorul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *