Skip to content
Politică

Daniel Zamfir îi toacă mărunt pe Tudose și Mișa. Se apropie MOȚIUNEA EXCLUSIV

youtube.com

Senatorul PNL Daniel Zamfir a oferit miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a tocat mărunt pe premierul Mihai Tudose și pe ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, după ce marți seară șeful Executivului a atacat băncile, plângându-se că acestea sunt mai rele decât Terente.

CITIȚI ȘI: Tudose continuă atacul asupra băncilor: Pe lângă voi, Terente era copil!

În replică, președintele Comisiei economice din Senat a subliniat că așteaptă atât de la Mihai Tudose, cât și de la Ionuț Mișa acțiuni concrete – nu doar vorbe – cu privire la băncile care nu au plătit impozit pe profit în ultimii ani, parlamentarul liberal reclamând faptul că au trecut deja două luni de când guvernanții au ieșit cu declarații dure despre bănci, dar nu au făcut nimic concret.

„Eu îmi doresc ca domnul Tudose – cu puterea de prim-ministru pe care o are – să facă mai mult decât să îndemne lumea să nu-și țină banii la bancă. Eu îi solicit domnului Tudose să-i ceară domnului Mișa să prezinte Comisiei economice lista aceea cu băncile care nu au plătit niciun leu impozit la stat. I-am solicitat această listă ministrului Mișa încă de luna trecută. N-a prezentat până acum nicio listă, ci mi-a trimis o scrisoare la comisie, motivând că la mijloc este secretul fiscal”, a afirmat Zamfir pentru PSnews.ro.

Confruntat cu faptul că deja a apărut în presă lista acestor bănci, pe baza datelor de la Ministerul Finanțelor (MFP), senatorul PNL a replicat: „Da, dar n-a confirmat-o nimeni. Eu vreau lista oficială!”

În continuare, Daniel Zamfir a subliniat că îl va chema pe Ionuț Mișa la Comisia economică ori de câte ori este nevoie, până când ministrul Finanțelor va clarifica atât problema băncilor, cât și chestiunea instituțiilor financiare nebancare (IFN).

VEDEȚI ȘI:Daniel Zamfir, 3 noi proiecte de legi în sprijinul consumatorilor. Mesaj tăios pentru USR-iștii Gică Contra EXCLUSIV

„Este obligația Ministerului de Finanțe, a ministrului Mișa și a domnului Tudose ca, pe lângă poveștile astea cu Terente… Nu astea sunt așteptările de la un prim-ministru! Un prim-ministru trebuie să facă niște lucruri concrete. Are o putere de decizie. Or, să-mi povestească cu ce s-a întâmplat cu el, cu familia lui (că și-a îndemnat tatăl să nu-și mai țină banii la bancă), ce s-a întâmplat cu Terente, asta este mult prea puțin.

Eu am să-l chem pe Ionuț Mișa la comisie de atâtea ori, până o să vină cu acea listă, fiindcă vreau să discutăm în mod concret. De asemenea, i-am solicitat domnului Mișa să prezinte exercițiile financiare ale IFN-urilor. Eu i-am dat termen 10 zile domnului Mișa să prezinte lista. Exact în a zecea zi, mi-a spus că nu se poate, că e secretul bancar.

După cum știți, eu am inițiat un proiect de lege cu limitarea dobânzilor penalizatoare ale IFN-urilor. Mă interesează să văd: IFN-urile astea, care aveau 6.000%, 8.000% dobândă, au plătit impozit la stat? Nu e cazul să discutăm și despre instituțiile financiare non-bancare, și despre recuperatorii de creanțe? Pe ei îi lăsăm așa? Dacă tot intrăm în buboiul ăsta care este sistemul financiar bancar și nebancar, atunci haideți să ne apucăm serios de treabă! Altminteri, doar să aruncăm cu o piatră, nu știu dacă obținem ceva. Doar să-i speriem? Eu vreau ca prim-ministrul să aibă niște acțiuni concrete. Or, ce face dumnealui deocamdată e doar o joacă cu banca și cu Terente. Nu mi se pare suficient”, a detaliat PNL-istul.

Întrebat dacă îl va da în judecată în contencios administrativ pe Ionuț Mișa, ca să-l oblige să vină cu clarificări despre bănci și IFN-uri, Daniel Zamfir a răspuns: „Chiar n-am analizat posibilitatea asta. Eu sunt convins că nu se va ajunge acolo”.

„Am văzut că spuneau toți cei din PSD că miniștrii vor respecta deciziile Parlamentului, că, dacă sunt solicitați la comisie, o să vină… Haideți să vedem dacă se va întâmpla lucrul ăsta!

Eu, când m-am apucat de o lege, am luat-o foarte în serios, am parcurs toți pașii, am făcut mai mult decât am vorbit și a ieșit o lege. Vreau acum ca și în cazul prim-ministrului să se întâmple lucruri. Îl văd că vorbește de două luni despre bănci, dar deocamdată doar vorbește. Nu știu de ce face așa. Eu vreau să și întreprindă ceva, nu să rămânem pe loc”, a continuat președintele Comisiei economice din Senat.

În încheiere, senatorul PNL a dat asigurări că va propune partidului o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor Publice, în situația în care Ionuț Mișa continuă să refuze a prezenta informațiile solicitate.

2 comentarii la “Daniel Zamfir îi toacă mărunt pe Tudose și Mișa. Se apropie MOȚIUNEA EXCLUSIV

  1. Nu stiu de ce sunt toti intrigati de spusele lui Tudose,pentru ca acesta are perfecta dreptate. Personal ,am apreciat afirmatiile sale ca fiind foare realiste. Acesta este purul adevar cu privire la banci ! Nota 10 !

  2. Domnului Zamfir i-as pune urmatoarea intrebare:
    a fost corect ca CEC BANK sa- mi tina banii intr-un depozit un an si jumatate la care nu am primit nicio dobanda,pentru ca mi-au spus ca acel tip de depazit se desfiintase? Nici macar nu m-au informat ! Probabil le-a convenit sa tina banii pentru comisioane.Daca, intamplator,nu intrebam ce suma mai am in cont ,in speranta ca mi s-a mai adaugat ceva(dobanda),probabil pateam ca d-nul Tudose-mai duceam bani de acasa. Si mai avem pretentia ca bancile sunt bune ! Jenant !
    Afirmatia d-lui Tudose ca banca a avut grija de bani in sensul ca i-a dus la toaleta si le-a dat apa sa bea cand au avut nevoie a fost magnifica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *