Skip to content
Politică

Daniel Zamfir îl dinamitează pe Orban: Asta îmi amintește de Victor Ponta!

antena3.ro

Senatorul Daniel Zamfir, luni după-amiază, într-o postare pe pagina sa de Facebook a lansat o serie de acuzații dure la adresa liderului PNL, Ludovic Orban. Concret: senatorul liberal îl acuză pe șeful PNL că impune partidului ”linia capitalismului sălbatic”.

Redăm postarea integrală a senatorului Daniel Zamfir:

”LUDOVIC, E PREA MULT, OPRESTE-TE!
Ieri, în aparițiile publice, Ludovicul s-a chinuit din răsputeri să apere din nou interesele financiare ale băncilor și ale unor propietari de IFN-uri, preluând întreaga retorică a sistemului bancar, alimentată și de cuplul Cîțu-Dancă. 
Nu cred că există vreun liberal de bună credință care să creadă că acțiunile lui Orban sunt sincere, în interesul oamenilor, așa cum susține. Strict pentru colegii mei liberali și pentru toți oamenii de bună credință din țara asta am să demontez punct cu punct argumentațiile (încă) președintelui PNL!
1. Afirmație Ludovic Orban: băncile nu vor mai acorda credite, iar cele care o vor face vor impune un avans mai mare și vor înăspri condițiile de creditare. Vă sună cunoscută această amenințare?? Este fix aceeași retorică a sistemului bancar de la Legea dării în plată! Și că tot veni vorba de Legea dării în plată, mai nou Ludovicul, în calitate de președinte de partid o critică cu vehemență deși, ca deputat, a susținut-o și a votat-o cu două mâini. Asta îmi amintește de Victor Ponta, care, ca prim-ministru susținea o poziție iar ca deputat, pe cea contrară!
2. Spune Ludovic Orban că băncile vor reduce și mai mult dobânzile la depozitele populației, întrucât trebuie să-și mențină ecartul între dobânzile la depozite și cele la credite.
Haideți să vedem cum stau lucrurile acum: media dobânzii la depozite este 0.5% în timp ce dobânda la creditele ipotecare în euro este de circa 6%. PROFIT 1200%! Ti se pare mic, Ludovic? E PROFIT DE CAZINO! In UE, avem dobanda medie la depozite de 0.5% iar la credite, 1.75%, si nu crapa nicio banca, acorda credite in continuare!
Cred că lucrul cel mai rău pe care îl faci Partidului Național Liberal, Ludovic, este acela că impui PNL linia capitalismului sălbatic, ori nicăieri în lumea civilizată nu se mai aplică. Principiul este de mult învechit, și-a demonstrat limitele, iar piața liberă, complet nereglementată, a generat mari dezechilibre și a creat monopoluri.
La OECD se discută despre intervenția statelor în reglementarea piețelor pentru a nu crește spirala inechităților.
Cred că duci partidul pe un drum greșit, rupt de realitate, care poate fi ireversibil!

PS: Mâine voi ataca și alte teme din discursul lui Ludovic împotriva legilor anti-cămătărie!”, scrie Daniel Zamfir pe pagina sa de Faceook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *