Skip to content
Alegeri Politică

Daniel Zamfir, şocat de rezultatele alegerilor: ALDE a fost o victimă colaterală

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat la RFI că este ”şocat” de rezultatul obţinut de formaţiunea sa la alegerile de duminică, apreciind că ALDE a fost o ”victimă colaterală”, în condiţiile în care nu a trecut de pragul parlamentar de 5%.

Daniel Zamfir se declară şocat de scorul ALDE la alegerile europene, 4,2%.

" "
" "

Pe mine, personal, da, m-a şocat foarte tare, pentru că eu în ALDE alături de colegii mei am ales un drum, am spus că vrem să facem legi împotriva abuzurilor, să-i apărăm pe oameni de abuzuri. Sigur că sunt şocat când constat că acel slogan obscen împotriva PSD-ului ne-a atins şi pe noi, suntem victime colaterale şi iată, acel slogan a fost cu mult mai puternic decât ceea ce vrem noi să facem şi anume să-i apărăm pe oameni de abuzuri, dar românii au întotdeauna dreptate atunci când votează”, a declarat Daniel Zamfir la RFI.

Acesta afirmă că românul are memorie scurtă şi că a contat mai mult ura faţă de un om care a fost demonizat.

Mi-e greu să identific acţiuni în favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (…). Probabil că funcţionează şi vorba aceea că românul are memorie scurtă, probabil că n-a fost bine nici mărirea salariilor, nici climatul economic, despre care mulţi oameni de afaceri vorbesc că este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura şi reacţia multor oameni împotriva unui om care a fost demonizat şi iată, se decontează acest lucru”, a mai sus Zamfir, conform News.ro.

Senatorul ALDE consideră că Diaspora a dat tonul: ”Acolo, în Diaspora, lucrurile sunt întotdeauna iată, se pare, într-o direcţie. Până la urmă şi acel slogan obscen tot în Diaspora s-a născut. Se pare că Diaspora a dat tonul”.

Rezultatele provizorii după numărarea voturilor din 18.612 secţii din ţară, reprezentând 99.31% din totalul de 18.740 sectii deschise, sunt: PNL – 26,83% (2,3 milioane de voturi), PSD – 23.42% (2,01 milioane de voturi), Alianţa 2020 USR -Plus – 21.29% (1,83 milioane de voturii), Pro România – 6,61%, PMP – 5.65%, UDMR – 5.47, ALDE – 4.24%.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *