Skip to content
Politică

Danileț, apel disperat către Tudorel Toader legat de arhiva SIPA

facebook
" "

Judecătorul Cristi Danileț a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, printr-o scrioare deschisă, să nu desecretizeze în totalitate arhiva SIPA.

Judecătorul își motivează cererea prin faptul că informațiile care se află în prezent în arhivă vizează  „aspecte profesionale si de viata privata a angajatilor din justitie” si ca nu exista niciun interes al publicului sa afle „zvonuri, barfe, scenarii privind magistratii sau orice alta informatie de acest gen”.

" "
" "

Danileț a postat pe pagina sa personală de Facebook o scrisoare deschisă către ministul Justiției, Tudorel Toader prin care își arată dezacordul față de desecretizarea în totalitate a arhivei SIPA.

SIPA este o episod urât în istoria justiției românești. Ani de-a rândul magistrații au fost spionați, probabil și controlați ori șantajați, prin intermediul acestui serviciu secret militarizat aflat în perioada 1991-2005 în subordinea ministrului justiției și care ar fi trebuit să se ocupe doar de faptele ilegale din mediul penitenciar,”  a precizat Danileț.

Judecătorul a subliniat faptul că informațiile din arhivă vizează aspecte profesionale și de viață personală a angajaților din domeniul justiției.

„Informațiile care se află acum în arhiva SIPA depozitată în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor și sigilată de o comisie din care am făcut parte și eu, privesc aspecte profesionale și de viața privată a angajaților din sistemul de justiție, inclusiv a magistraților. Față de conținutul unor documente aflate acolo și la care am avut acces (note informative realizate în urma discuțiilor cu diverse persoane, consultării de dosare judiciare ori filaje realizate de agenții SIPA) consider că acestea nu trebuie să devină accesibile publicului! Nu există niciun interes al publicului să afle zvonuri, bârfe, scenarii privind magistrații sau orice altă informație de acest gen.”

Scrisoarea integrală poate să fie citită AICI

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *