Dănuț Andruș, liderul fermierilor, confirmă că a înființat un partid: E normal ca oamenii care muncesc să se asocieze

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dănuț Andruș, lider al fermierilor care protestează de o săptămână în orașele din România, a înființat un partid politic.

Dănuț Andruș, cel care s-a evidențiat în ultimele zile ca lider al fermierilor care protestează de o săptămână în marile orașe din România, a participat, marți seara, la Emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. Acesta a avut o dispută cu mai mulți invitați ai emisiunii, privitoare la revendicările pe care protestatarii le au și folosirea acestora pe o platformă politică.

„Acum, doar cine nu vrea nu înțelege că nu e vorba de un protest sindical sau patronal, ci e vorba de o mișcare politică. Domnule Andruș, a început acest an cu patru alegeri, nu e mai cinstit să vă faceți un partid politic, să candidați, iar dacă vă aleg oamenii, îi salvați? Dacă aveți cerințe politice, nu e mai normal să le exprimați politic?“, a întrebat Mugur Ciuvică.

„Dar dânsul face parte … Aveți un partid, nu?“, a intervenit Mihai Gâdea.

„S-a înregistrat un partid – fermierii și antreprenorii – pe ROL-ul instanței, dar nu ăsta e scopul“, a spus Dănuț Andruș.

„Foarte bine! Așa rezolvați cu Parlamentul … politic“, a spus Mugur Ciuvică.

„Avem aici demersuri făcute la autoritățile statului în ultima jumătate de an și nu am primit nici măcar un răspuns … la mișto. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate decât pe căi legale“, a spus Dănuț Andruș.

„Există acuze pentru dumneavoastră și pentru alți lideri ai protestatarilor că sunteți manipulat pentru a crea o mișcare politică. Dumneavoastră, în trecut ați candidat pentru funcția de primar din partea PSD. De asemenea, dumneavoastră ați înființat Partidul Fermierilor și Antreprenorilor Români și ați declarat că trebuie să aveți „reprezentare în țara asta“. În plus, ați fost întrebat dacă faceți aceste proteste pentru a avea o platformă politică pentru viitor, iar dumneavoastră ați răspuns că „ce are coada vacii cu politica?!“. E imposibil ca oamenii care au judecată să nu facă o conexiune între activitatea dumneavoastră politică și această grevă“, a completat Mihai Gâdea.

„Eu chiar îi rog pe oameni să facă legături. E normal ca noi, oamenii care muncim, să putem să ne asociem. Dacă din cererile acestea, dumneavoastră considerați că există un interes politic, răstălmăciți-o cum vreți. Noi, până să ajungem în politică, trebui întâi să avem o experiență în viața socială. Oameni care nu au bătut un par la viața lor ne învață cum să muncim!“, a spus Dănuț Andruș.

„Aceste cerințe sunt ale oamenilor din stradă“, a adăugat protestatarul.

„Puneți-le pe platforma politică“, a intervenit senatorul Daniel Zamfir.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: