Skip to content
Politică

Daraban apasă pedala pentru CCIR. Colaborare de mare perspectivă cu ministrul Laufer

psnews.ro
" "

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, apasă pedala pentru instituția pe care o conduce. Vedeți mai jos ce colaborare de mare perspectivă a încheiat acesta cu Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Cei doi oficiali au semnat miercuri, la sediul ministerului, un protocol de colaborare între cele două instituții privind eficientizarea şi diversificarea misiunilor economice externe, cu scopul sprijinirii exportului și pătrunderii firmelor românești pe noi piețe, potrivit unui comunicat trimis joi PSnews.ro.

" "
" "

Cred că prin acest protocol vom avea oportunitatea de a concretiza și eficientiza rezultatele obținute în urma vizitelor externe, de a ne face cât mai vizibili și atractivi pe plan internațional, cu atât mai mult cu cât contextul european, al Brexitului, ne este favorabil”, a declarat guvernantul, adăugând că va face „tot ce ține de mine să avem o șansă cât mai mare ca România să atragă aceste mari investiții și trebuie să fim proactivi, dacă vrem să  câștigăm în această competiție a economiilor dezvoltate.

CCIR Mihai Daraban si Ilan Laufer 2

La rândul lui, Mihai Daraban a declarat că oficialii CCR sunt „direct interesați de dinamizarea comerțului exterior”.

„Poziția investițională internațională va fi consolidată prin măsuri de sprijin pentru internaționalizarea companiilor românești, iar deschiderea de noi piețe pentru produsele și serviciile românești va contribui la reducerea deficitului comercial înregistrat în prezent, a adăugat Daraban.

Președintele CCIR a susținut că instituția pe care o conduce este interesată de creșterea nivelului de participare a mediului de afaceri românesc pe piețele externe, cu precădere cele de peste mări („overseas”), motiv pentru care va asigura sprijin pentru ministerul Mediului de Afaceri, în sensul identificării și selectării firmelor relevante pentru participarea în comisii mixte, pentru vizite oficiale și pentru orice alte acțiuni de interes pentru comunitatea națională de afaceri.

De asemenea, va fi creată o bază de date comună de companii, determinantă pentru buna coordonare a participării mediului privat la acțiunile de promovare întreprinse de MMACA și CCIR. Toate demersurile care decurg în baza protocolului vor avea ca scop consolidarea comerțului bilateral și deschiderea de noi piețe pentru companiile românești, se mai arată în comunicat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *