Skip to content
Politică

Daraban (CCIR), la Summitul Iniţiativei celor 3 Mări: Se poate deschide un spaţiu larg de cooperare

psnews.ro
" "

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, luni seară, în deschiderea Forumului Afacerilor din cadrul Summitului Iniţiativa Celor 3 Mări de la Bucureşti, a atrast atenția că Iniţiativa celor 3 Mări va contribui la dezvoltarea unor proiecte comune, în valoare de zeci de miliarde de euro, în domenii importante precum infrastructura, energia şi digitalizarea.

Din punct de vedere economic, esenţa Iniţiativei celor 3 Mări o reprezintă proiectele comune care vor fi dezvoltate în cele trei mari domenii precum infrastructura, energia şi digitalizarea. Dar nu doar acestea. Se poate deschide un spaţiu larg de cooperare în domenii extrem de variate, într-un context de creştere economică şi deschidere către investiţii şi proiecte comune. Proiecte de ordinul zecilor de miliarde de euro pot să fie implementate pe termen mediu de comunităţile de afaceri din ţările participante”, a afirmat Daraban, potrivit News.ro

" "
" "

El a subliniat că, în prezent, camerele de comerţ din cele 12 state membre, împreună cu întreaga comunitate de afaceri pe care o reprezintă, aşteaptă să-şi aducă contribuţia la implementarea acestora.

”În general, acordul dintre camerele de comerţ subliniază în mod clar schimbul de informaţii referitor la societăţile comerciale, solvabilitatea şi bonitatea lor şi prin diseminarea oportunităţilor de afaceri. Pentru comunitatea de afaceri, aşteptarea este de a fi identificate proiectele comune si modalităţile de finanţare a lor. Forumul este cel mai complex eveniment la organizarea căruia a contribuit Camera de Comerţ şi Industrie a României”, a spus Daraban.

Daraban a subliniat şi dorinţa comunităţii de afaceri de a folosi oportunităţile acestei iniţiative.

Personal, sunt foarte optimist, şi aici aş vrea să remarc dorinţa comunităţilor de afaceri, de a folosi oportunităţile deschise de această excelentă cooperare politică şi de a le transforma în proiecte de dezvoltare menite să aducă mai multă prosperitate şi mai multă coeziune în această parte a Europei. Contaţi pe oamenii de afaceri, ei au această capacitate, de a utiliza oportunităţile create la nivel politic şi de a transforma viziunea în realitate”, a spus Daraban.

Cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, a început luni la Bucureşti şi se desfăşoară timp de două zile. La acest eveniment vor participa şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *