Skip to content
Politică Video

Daraban (CCIR): Scandalul din ultima perioadă i-a făcut pe foarte mulți investitori să ia o pauză de la a investi în România EXCLUSIV

PSNEWS.RO
" "

Cel mai recent invitat la ”Puterea Știrilor” a fost președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

În cadrul emisiunii prezentate de redactorul-șef PSnews.ro, Marinela Angheluș, președintele CCIR a vorbit, printre altele, și despre situația mediului investițional din România, pe fondul tensiunilor politice de pe scena politică românească.

" "
" "

Concret: chestionat care consideră că au fost principalele acțiuni de sprijin pentru economia națională, în cele 21 luni de guvernare PSD-ALDE, Mihai Daraban a atras atenția că mediul creat, scandalul creat în ultima perioadă i-a făcut pe foarte mulți investitori care nu sunt în România încă, dar care aveau intenția de a investi în România, să ia o pauză în această decizie de a investi în țara noastră.

”Aș vrea să spun că, de exemplu, nivelul de taxare este permisiv în România, nu pot să îl blamez. Este un sistem de taxare atractiv. Poate ar trebui ca la un moment dat să putem să tipărim acest cod fiscal și să-l putem circula pe piața și să îl putem prezenta și potențialilor investitori care stau înafara granițelor României. Aici este o problemă de incertitudine. Pe de altă parte, din păcate, mediul creat, scandalul creat în ultima perioadă i-a făcut pe foarte mulți investitori care nu sunt în România încă, dar care aveau intenția de a investi în România, să ia o pauză în această decizie de a investi în România, pentru a vedea cum se așează lucrurile, a declarat Mihai Daraban la Puterea Știrilor.

Pe de altă parte, președintele CCIR a adăugat că inclusiv că cifra de afaceri a scăzut de la 275 de mld de euro la 270 de mld anul acesta, iar România se află pe un trend descendent din acest punct de vedere.

Noi urmărim aceste cifre și urmărim și evoluția de la an la an, mai ales intrăm în fibrilații cam după ce se depun bilanțurile la organele fiscale, și vă pot spune că la 17 iulie când am procesat ultimele date, aveam 688.016 agenți economici care au depus bilanțul, ce-i drept cu 12.000 mai mult decât anul trecut – pentru că noi acum vorbim de anul fiscal 2017 și îl comparăm cu raportul din vara trecută care vorbea de anul fiscal 2016 – se vede că s-au înmulțit numărul de societăți comerciale pe de o parte. Pe de altă parte, în fondul problemei, cifra de afaceri a scăzut de la 275 de mld de euro la 270 de mld anul acesta, dar se observă o creștere a profitului. Dacă anul trecut am avut 22 de mld de euro profitul brut la cifra aceea de afaceri de 275, anul acesta avem 24 de mld de euro. Dar te uiți la alți indicatori pentru că noi întotdeauna încercăm să analizăm și să vedem și de unde vine acest consum și ne uităm că lipsesc 170.000 de lucrători, vorbim de societățile comerciale. (…) Suntem pe un trend descendent”, a mai susținut Daraban.

Puteți urmări secvența video de la minutul 15:05 la minutul 21:20:

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *