Skip to content
Politică

Daraban (CCIR) sprijină agricultura: Accesul la fondurile UE este cel mai facil

psnews.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, sprijină agricultura, atrăgând atenția că, în acest domeniu, accesul la fondurile europene este cel mai facil.

Daraban a participat joi la deschiderea Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO Pitești, ediția a II-a, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. În cadrul târgului, în perioada 4-7 mai, sunt expuse utilaje agricole, echipamente și accesorii, dar și produse agroalimentare tradiționale, conform unui comunicat trimis PSnews.ro.

Agro Pitesti 1

Mihai Daraban a subliniat importanța sectorului agricol pentru economia țării noastre, ca ramură în care „accesul la fondurile europene este cel mai facil”. În același timp, Daraban a subliniat că dimensiunea Târgului AGRO Pitești a luat amploare față de anul precedent și a amintit importanța târgului Indagra organizat la Romexpo, care a „ajuns să fie cel mai mare târg dintre toate domeniile de activitate din sud-estul Europei”.

Pe de altă parte, președintele CCIR a tras un semnal de alarmă. Potrivit lui Mihai Daraban, cifrele din 2016 situează valoarea importurilor mult peste cea a exporturilor și, astfel, „sectorul cercetare-inovare trebuie să vină cu acele produse cu valoare cât mai mare făcute în România, care să echilibreze balanța”.

Agro Pitesti 2

La eveniment au participat, printre alții, ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca (cel din stânga imaginii de la începutul articolului), alături de reprezentați ai mediului de afaceri argeșean.

Zonă agricolă importantă, județul Argeș este binecunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale și fructe, dispunând de 344.940 ha teren agricol, din care 171.621 ha reprezintă terenuri arabile, 148.675 ha – păşuni şi fâneţe, iar 24.644 ha – vii şi livezi.

Agro Pitesti 3

În județ sunt peste 23.000 fermieri, dintre care aproximativ 380 sunt fermieri mari, cu suprafețe în proprietate sau arendate de peste 50 hectare.

Locul în care este organizat AGRO Pitești (parcarea mallului Jupiter City, situată la ieșirea spre Autostrada A1 Pitești-București) beneficiază de o suprafață generoasă de expunere și este ușor de accesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *