Mihai Daraban – președintele Camerei de Comerț și Industrie din România (CCIR) – trage de mânecă industriașii, pentru ca aceștia să ajute agricultura.
Declarația a fost făcută joi, la Târgul Național AgriCultura Brăila 2017, platforma de interacțiune a firmelor din domeniul agricol, potrivit unui comunicat trimis vineri PSnews.ro.
Târgul Național AgriCultura 2017, ajuns la ediția a XXI-a, și-a deschis porțile joi, 28 septembrie 2017, în prezența mai multor oficialități și reprezentanți ai administrației publice. Evenimentul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila le oferă fermierilor brăileni, și nu numai, posibilitatea de a cunoaște noile tendințe de dezvoltare din domeniul agricol, noile căi de colaborare, de a crea parteneriate și de a identifica noi piețe de desfacere.
La deschiderea oficială a târgului au participat Ministrul Agriculturii (Petre Daea), președintele CCIR (Mihai Daraban), primarul PSD al municipiului Brăila (Marian Dragomir), reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, precum și președinți de Camere de Comerț Județene.
În deschiderea oficială a târgului, Mihai Daraban a declarat: „Sper ca industriașii români să înțeleagă că în agricultură și industria alimentară sunt echipamente care se caută din ce în ce mai mult, dovada fiind interesul pentru aceste manifestări care de la an la an cresc atât ca număr de expozanți, cât și ca suprafață. Astfel, sperăm să ajungem să echilibrăm balanța de plăți a României, să ajungem să producem cât mai mult în România”. Președintele CCIR a amintit totodată de Târgul INDAGRA, care „a ajuns la cel mai înalt nivel, fiind cel mai mare din sud-estul Europei”.
La rândul lui, președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea, a subliniat că organizația pe care o conduce „își dorește ca târgul să reprezinte un eveniment de marcă care să corespundă exigențelor și așteptărilor expozanților și vizitatorilor. Firmele expozante au posibilitatea să își prezinte oferta de produse și servicii într-un cadru adecvat, cu o mediatizare corespunzătoare care să atragă cât mai mulți vizitatori, specialiști din domeniul agricol. Târgul este un eveniment binevenit și așteptat de agricultorii din județul Brăila, recunoscut pentru potențialul său agricol”.
Organizat în parteneriat cu Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila și Direcția Județeană pentru Agricultură Brăila, pe o suprafață de peste 7000 mp, târgul prezintă zeci de utilaje agricole și tehnologii de ultimă generație pentru agricultură de performanță, instalații de irigat, utilaje și instalații HoReCa. Participă horticultori, procesatori, dealeri de mașini de teren, instituții de cercetare-dezvoltare pentru agricultură, meșteri populari, asociații și cooperative agricole, bănci.
Din programul târgului fac parte și evenimente conexe, la fel de importante pentru participanți: prezentări de specialitate pe teme de interes pentru fermieri, informații referitoare la finanțări și alte forme de sprijin prin programe naționale și europene, prezentări de firme și produse, întâlniri ale asociațiilor de producători agricoli, lansarea ediției a XXI-a a Catalogului Târgului.