Skip to content
Politică

Daraban (CCIR) vrea o colaborare ecomomică mai strânsă între România și Peru

psnews.ro

Delegația Camerei  de Comerț și Industrie a României (CCIR) a s-a deplasat săptămâna trecută, între 9 și 10 martie, în Lima, în scopul întăririi relațiilor și stabilirii unor noi căi de colaborare economică dintre țara noastră și Peru.

Președintele CCIR,  Mihai Daraban, a avut pe 9 martie o întrevedere cu președintele Camerei de Comerț Peru–România, Eduardo Samaniego, la sediul Ambasadei României în Republica Peru, unde cei doi oficiali au discutat subiecte de interes economic cu scopul de a face cele două piețe mai accesibile pentru posibilii investitori, potrivit unui comunicat trimis marți PSnews.ro.

????????????????????????????????????

Ambele părți și-au exprimat interesul ca schimburile comerciale între firmele celor două țări să fie relansate, prin introducerea de noi produse românești pe piața peruană și a produselor peruane pe piața din România.

Pe data de 10 martie, Mihai Daraban s-a întâlnit cu președintele Camerei de Comerț Lima, Mario Mongilardi Fuchs, unde tema centrală de discuție a fost prelungirea Acordului de colaborare dintre cele două Camere de Comerț. De asemenea, a fost abordată posibilitatea dezvoltării unor contacte noi cu structurile camerale locale, autorități și reprezentanți ai mediului de afaceri peruan.

În aceeași zi, într-o întâlnire de lucru cu viceministrul responsabil cu comerțul exterior din Peru,. Edgar Manuel Vasquez Vela,  Mihai Daraban a adus în discuție posibilele investiții în domeniul turismului din cele două țări, considerând că pe acest domeniu se poate baza economia românească.

Mai mult decât atât: Daraban a vorbit și despre Târgul de Turism organizat de Centrul Expozițional Romexpo, considerându-l un eveniment esențial în lumea turismului românesc.

Romania Peru 2

Într-o întâlnire cu Silvia Alvaro Espinosa (ambasador și director general de promovare economică din Ministerului de Relații Externe al Republicii Peru) și cu Maria Eugenia Echeverria (ambasador și director de cooperare internațională din același minister), președintele CCIR a prezentat oportunitățile investiționale ale României, evidențiind dorința unei cooperări între cele două state, în scopul promovării intereselor economice românești și peruane, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *