Skip to content
Economie

Daraban, idee revoluționară pentru economie. Acum poţi fi acuzat de trafic de influenţă

psnews.ro

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a oferit detalii despre un proiect de lege care a fost depus la Parlament, vital pentru domeniul economic.

Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a vorbit, într-un interviu acordat DC News TV, despre un proiect de lege pe care l-a depus la Parlament.

Noi avem un proiect de lege în Parlament, este acum la Senat, prin care am propus un sistem complementar de diplomaţie economică, realizat pentru mediul de afaceri în exclusivitate. E un sistem care să trimită ataşaţi comerciali în special în afara UE, unde deja – părere personală – cheltuim foarte mulţi bani în a ţine ataşaţi economici în Germania sau Italia. Cu Germania am ajuns la 23% la export şi 21% la import.

Ce credeţi că mai poate face un ataşat comercial acolo?  (…) Noi ne gândim la un sistem complementar, cu ataşaţi în special în ţările G20, din afara UE, care nu pleacă pe mandat bătut în cuie, oameni care să dădăcească omul de afaceri când ajunge în spaţiul respective, om care nu poate fi acuzat de trafic de influenţă dacă aşteaptă un agent economic la aeroport. Acum cam aşa e, poate fi interpretat ca trafic de influenţă; a mers pe benzina statului până la aeroport şi l-a dus la hotel”, a explicat Mihai Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *