Skip to content
Politică

Darius Vâlcov, prima reacție după demisie

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, demisia din funcţia de ministru al Finanţelor premierului Victor Ponta. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte.

Darius Vâlcov, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Antena 3, că şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor pentru a nu afecta imaginea Guvernului şi a României.

„Vineri seară l-am sunat pe domnul premier şi i-am spus că vreau să am o discuţie cu dumnealui pentru a-i prezenta demisia, dumnealui a spus să avem o întâlnire duminică, când se întoarce în Bucureşti şi azi la prânz am avut întâlnire şi i-am prezentat demisia. (…) Chiar şi în situaţia actuală, în care nu mi-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de inculpat, demisia mea reprezintă, consider eu, un gest cât se poate normal în astfel de circumstanţe, pentru a nu afecta în niciun fel imaginea Guvernului şi a României. Premierul m-a rugat să finalizez procedurile legate de Codul fiscal şi de Codul de procedură fiscală, lucru pe care l-am acceptat. E o procedură destul de complicată, se semnează de ministru, ele sunt trimise spre avizare, ar trebui retrase de la avizare şi pusă o altă semnătură în cazul în care, să spunem, de mâine ar intra demisia în vigoare. (…) Mi s-a prezentat citaţia la ieşirea dintr-un studio. Am fost citat printr-un mesaj în timpul emisiunii. Am fost vineri să dau o declaraţie în faţa procurorilor, acolo mi-am susţinut nevinovăţia, urmând ca mai departe să cunoaştem despre ce denunţ este vorba. Mi s-a luat o declaraţie, care a durat o jumătate de oră şi am plecat acasă. Sunt afectat, este vorba de munca depusă la minister, la Parlament. Sunt nevinovat.”, a declarat Darius Vâlcov la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *