Skip to content
Economie

Darius Vâlcov, prins cu alte două dosare de DNA: Fraudă cu fonduri europene şi abuz în serviciu

nineoclock.ro

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, este vizat în două anchete la DNA – Structura centrală. Aceste cazuri sunt disjunse din dosarul în care politicianul a fost condamnat, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru mai multe fapte de coruptie, caz care urmează să ajungă la completul de 5 judecători al ICCJ.

Potrivit unei analize Ziare.com, Vâlcov mai are și alte două dosare pe rolul instanțelor, unul la Tribunalul Dolj, cu acuzația de luare de mită și trafic de influență, iar celălalt la Tribunalul Gorj, cu acuzația de instigare la dare și luare de mită.

 

Ordonanța lui Dănuț Volintiru

Pe 28 ianuarie 2019, procurorul Dănuț Volintiru, șeful Secției de combatere a corupției din DNA, a analizat situația anchetelor disjunse din megadosarul care a ajuns la Înalta Curte. La finalul unei ordonanțe care are 172 de pagini, procurorul a decis continuarea unor cercetări, declinari la alte parchete sau a închis o parte din anchetă.

„Două dintre dosarele disjunse se află în continuare în lucru pe rolul DNA, în acest moment, alte date nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”, se arată într-un răspuns trimis de DNA, la solicitarea Ziare.com.

 

Disjungeri și declinari

De asemenea, a mai fost dispusă soluția disjungerii și declinarea competenței de soluționare a unora dintre cauzele disjunse în favoarea altor unități de Parchet pentru continuarea cercetărilor în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni aflate în competență acestora. Este vorba de Parchetele Judecătoriei Slatina și de pe lângă Tribunalul Olt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *