Skip to content
Politică

Darius Valcov: Toata lumea cere bani

Ministrul Bugetului, Darius Valcov, a declarat la Realitatea TV ca la rectificarea ce va avea loc in urmatoarele saptamani repartizarea se va face cu executia pe primele opt luni pe masa.

„Toata lumea cere bani, dar aceasta repartizare se va face cu executia pe masa. Ce ai facut in primele 8 luni, vedem ce poti sa faci pe urmatoarele 4 luni. Nu putem lasa banii la un minister unde nu se cheltuiesc”, a spus ministrul Bugetului.

Valcov a precizat ca nu are cum sa fie altceva decat „un ministru al Romaniei si al romanilor. Acest lucru l-am facut si ca primar al Slatinei si ca senator si il fac ca ministru”.

Acesta afirmat ca nu este de acord „cu mare parte a unor analisti, sa le spun asa, sau oameni politici, care spun sa nu dam bani la primari ca acolo vorbim de baroni si de hotie. Daca vorbim de unul doua cazuri, sa nu uitam ca avem peste 3000 de primari in Romania”.

Ministrul Bugetului considera ca „nu numai ca nu trebuie sa tinem cont de culoarea politica, dar trebuie sa avem in vedere ca avem un acord ca pana in 2018 sa avem un nivel al alimentarii cu apa de peste 80%.

Din 2010 pana astazi noi tot am luat din bugetele localitatilor. Am umblat si la bugetele de venit pe cotele defalcate din TVA. Vorbim de 15 miliarde care s-au luat in ultimii ani de la bugetele locale. Incercam sa scadem presiunea pe primari acolo unde au de platit anumite cote, spre exemplu persoanele cu handicap”, a spus Valcov.

In ceea ce priveste ordonanta 55 a Guvernului privind migratia alesilor locali, Valcov a spus ca „atunci cand esti la putere gandeste-te ca ceea ce faci tu astazi s-ar putea intoarce impotriva ta mai tarziu. Cei de la PNL sa nu uite ca au facut acelasi lucru in urma cu mai multi ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *