Skip to content
" "
Politică

Darius Vâlcov, urmărit penal de DIICOT după ce a publicat protocolul secret dintre Parchetul General și SRI

nineoclock.ro
" "

Darius Vâlcov este urmărit penal de DIICOT pentru infracțiunea de divulgare a secretului care periclitează securitatea națională, după ce a publicat pe Facebook protocolul încheiat între Parchetul General și SRI, din data de 7 decembrie 2016, informeză B1 TV.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a SRI. Vâlcov a fost deja citat de două ori de către procurorii DIICOT, dar de fiecare dată a refuzat să facă declarații.

Serviciul depusese plângerea deoarece documentul prezentat public de Vâlcov era unul secret.

Parchetul General a deschis anul trecut un dosar penal pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov. Procurorii aveau informații că documentul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. De acestea era direct responsabilă Adina Florea, chiar cea pe care Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, o propusese pentru a prelua șefia DNA. Florea e acum procuror în Secția specială de investigare a magistraților și se ocupă direct de dosarul care o vizează pe Laura Kovesi.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat pentru G4Media surse judiciare.

Parchetul General a dispus declinarea dosarului către DIICOT, dar acesta a fost predat apoi fix secției din care face parte Florea, tocmai pentru că, potrivit legilor Justiției PSD-ALDE, competența de a-i ancheta pe magistrați aparține acestei secții din cadrul Parchetului General.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *