Dat afară de la APIA, Ionuț Lupu îl acuză pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, de „incompență managerială”

Sursa: Replica Online

Ionuț Lupu iese la atac după ce a fost dat afară de la APIA. Liberalul îl acuză pe ministrul social democrat al Agriculturii Florin Barbu de „incapacitate managerială” și spune că este dezamăgit de decizia acestuia de a-l demite. Reacția vine după ce ministrul Agriculturii a declarat că l-a demis din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri. Surse politice spun însă că adevăratul motiv ar fi blocarea subvenției pentru stuful familiei baronului PSD Paul Stănescu.

Ionuț Lupu, fost director APIA: ”Nu pot să fac nicio speculație cu privire la ceea ce se află în spatele acestei decizii. În data de 19 decembrie am primit decizia de numire ca director general APIA, abia în 28 decembrie am reușit semnarea contractelor pentru dezvoltarea de soft. Suntem într-o logică destul de nesănătoasă, în condițiile în care la nici 2 luni de la semnarea contractelor pentru dezvoltare de soft, eu să fiu acuzat de întârzieri în plata subvențiilor. Acuzația că aș fi incompetent, având în vedere că 2 directori generali APIA, care știau foarte bine arhitectura noii Politici Agricole Comune, care știau foarte bine exigențele tuturor măsurilor de sprijin, care știau exact cum trebuie să arate dezvoltările de soft nu au făcut nimic și au păstrat pentru venirea unui nou director, în cazul meu, aacest lucru – îmi ridică foarte multe semne de întrebare.„

Din 19 decembrie și până în 20 februarie, când am fost demis, au fost efectuate plăți de peste 650 de milioane de euro, și din acest punct de vedere mi se pare că acuza este nefondată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL