Skip to content
Societate

Data expirării vaccinului COVID-19 va apărea din nou pe adeverința de vaccinare. Gheorghiță: Lumea a înțeles că atunci expiră protecția vaccinului

Inquam Photos/Octav Ganea

Data expirării lotului de vaccin va fi trecută pe adeverința de vaccinare a fiecărei persoane vaccinate împotriva COVID-19, pentru ca toată lumea să aibă siguranța că vaccinul nu este expirat, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei.

Vom imprima din nou pe certificatul de vaccinare, pe adeverință, data expirării. În momentul în care s-a introdus şi doza 3 pe adeverinţa de vaccinare, având în vedere că în prima etapă au fost foarte multe confuzii, populaţia a înţeles că data expirării înseamnă data expirării protecţiei vaccinului sau data expirării adeverinţei, am considerat că poate nu mai este util să imprimăm această dată a expirării lotului de vaccin. Am revenit asupra acestei decizii şi data va fi în zilele următoare imprimată pe adeverinţă, astfel încât pentru fiecare lot în parte să existe această dată de expirare, pentru ca oamenii să ştie cât se poate de clar că nu este vorba despre vaccinuri care sunt expirate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, perioada de valabilitate pentru vaccinul Pfizer a fost extinsă recent cu 3 luni, în urma unei autorizări în acest sens a Agenției Europene a Medicamentului, cu condiția ca vaccinul să fie păstrat la o temperatură cuprinsă între -90 și -60 de grade Celsius, a amintit Valeriu Gheorghiță. 

În momentul de faţă, în România, toate dozele de vaccin Pfizer recepţionate care au fost stocate în permanenţă la -80 de grade au cel mai devreme termenul de expirare sfârşitul lunii decembrie„, a mai precizat Valeriu Gheorghiță. 

1 comentariu la “Data expirării vaccinului COVID-19 va apărea din nou pe adeverința de vaccinare. Gheorghiță: Lumea a înțeles că atunci expiră protecția vaccinului

  1. Raul deja a fost facut, netiparirea datei de expirare a vaccinului o idee proasta. De ce nu s-a tipatit nici lotul, sau si acesta confuziona vaccinatii. Domnilor dati impresia ca nu stiti ce faceti, improvizati intruna si induceti singuri neincreder, nu in vaccin ci in capacitatea dvs de a controla intreg procesul. M-am vaccinat cu ambele doze Pfizer, acum astept sa vina loturi care au stat cat mai putin pe mainile dumneavoastra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *