Skip to content
Politică

Data redeschiderii aeroportului din Bruxelles, încă incertă

Compania care operează aeroportul Zaventem, zguduit săptămâna trecută de două explozii sinucigaşe, nu a stabilit încă data redeschiderii parţiale după atentate, însă va efectua marţi teste pentru a determina dacă reparaţiile temporare sunt satisfăcătoare pentru siguranţa pasagerilor.

Pentru a testa traficul de pasageri, aeroportul organizează un test important marţi, când aproape 800 de angajaţi vor testa infrastructura şi instalaţiile temporare, precum şi procedurile de check-in”, se arată în comunicatul aeroportului Zaventem, potrivit news.ro.

Compania a menţionat că nu va putea redeschide aeroportul până marţi, iar după redeschidere serviciile pentru pasageri vor fi reactivate parţial.

În ultimele zile, aeroportul Bruxelles a realizat o inspecţie extensivă a infrastructurii terminalului şi a scenariilor posibile pentru demararea parţială a activităţilor. Nu s-a decis încă când vor fi reluate parţial operaţiunile”, precizează reprezentanţii aeroportului.

De asemenea, aeroportul Zaventem a avertizat că reluarea parţială a activităţilor ar putea să nu se întâmple în termen scurt.

În urmă cu o săptămână, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *