Skip to content
Puterea Știrilor Video

Date îngrijorătoare pentru PNL! Sociologul Lucian Dumitrescu: Partidul a început să se erodeze. Trendul este descrescător

europunkt.ro

Sociologul Lucian Dumitrescu, invitat marți în studioul Puterea Știrilor, a declarat că Partidul Național Liberal (PNL) a început să se erodeze, pe fondul înmulțirii numărului de cazuri de coronavirus, al bâlbelor administrative legate de redeschiderea școlilor și al mesajelor din ce în ce mai alarmiste legate de locurile din ce în ce mai puține la Terapie Intensivă. „Alunecarea a început, trendul este descrescător”, avertizează sociologul.

Potrivit lui Dumitrescu, strategii PNL au date despre erodarea partidului, tocmai de aceea mizează pe organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

„PNL a început să se erodeze. Asta este evident. A început să se erodeze târziu. S-a întâmplat un fenomen interesant în România, în sensul că principalul partid de opoziție a rămas o bună bucată de vreme cam la scorul pe care l-a obținut în urmă cu un an la alegerile europarlamentare, dar a crescut în ultimele luni (august, septembrie), iar PNL a rămas la un scor de 33% la nivel național.

Alunecarea a început, trendul este descrescător. Pe de o parte, pentru că s-a înmulțit numărul de cazuri de coronavirus, iar pe de altă parte, au apărut bâlbele legate de redeschiderea școlilor: achizițiile de tablete, problemele de comunicare publică.

Pe acest fond al creșterii cazurilor de coronavirus, al bâlbelor administrative legate de redeschiderea școlilor, al mesajelor din ce în ce mai alarmiste legate de locurile din ce în ce mai puține la Terapie Intensivă, a început erodarea PNL. Cât se va eroda PNL deocamdată nu pot să vă zic, asta o să aflăm la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Probabil strategii partidului spun că această erodare este încă lentă și atunci mizează pe organizarea alegerilor în decembrie”, a declarat Lucian Dumitrescu la Puterea Știrilor.

Amintim că potrivit unui sondaj IMAS, realizat în iulie la comanda Europa FM, PNL și PSD, principalele partide de pe scena politică din România, au înregistrat o ușoară creștere în opțiunile electoratului. Pentru prima dată sondajul includea și Alianța USR-PLUS nu cele două formațiuni separat, iar Alianța era creditată cu 17,2%. PNL era creditat cu 33,4% în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM. Liberalii mai cresc puțin, după ce, în mai, înregistrau cele mai puține opțiuni din acest an (32,6%). PSD, în schimb, crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *