Skip to content
Politică

Date INS: Cifra de afaceri a crescut cu peste 8% în comerțul cu autovehicule

Într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS) remis luni se arată că în primele nouă luni ale anului curent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor a crescut cu 8,6%, pe serie brută,  comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent,informează agerpres.ro.

În perioada 1.I-30.IX.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,6%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+17%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+16,6%) și la întreținerea și repararea autovehiculelor (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-0,9%)”, informează INS.

Potrivit Institutului, activitatea de servicii de piață prestate populației a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,9% mai mare, pe seria brută, în primele nouă luni comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut. Această creștere a provenit de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+17,3%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+13,2%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+6,7%) și activitățile hotelurilor și restaurantelor (+4,6%). Scăderi au înregistrat activitățile de spălare, curățare și vopsire a textilelor și blănurilor (-1,0%).

„Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014”, arată documentul citat.

În luna septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,5% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 8,2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *