Skip to content
Politică

Date sociologice pentru prezidențiale: care sunt șansele candidaților

Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3 o serie de date sociologice furnizate de institutul CSCI. Datele furnizate de către CSCI confirmă scăderea treptată a lui Klaus Iohannis în ceea ce privește încrederea electoratului.

Potrivit CSCI, încrederea dintre Iohannis și Ponta în luna aprilie se afla la 38%, însă din acel moment președintele PNL a scăzut până la procentul de astăzi de 27%, în vreme ce Ponta a rămas la un nivel de 36%. În același timp, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a intrat în calculele CSCI ca nivel de încredere în luna mai cu un procent de 32%, acesta fiind astăzi la 31%, peste Klaus Iohannis.

csci 2

Și în ceea ce privește intenția de vot, Klaus Iohannis se află într-o ușoară creștere față de luna august fiind la 27% în această lună, după ce în august cunoscuse o scădere de 4%, asta în timp ce Victor Ponta se află la 42%.

Totodată, se observă faptul că fostul premier Tăriceanu a pornit în iulie de la un procent de 10%, iar atât în august, cât și în septembrie a avut un procent de 9%. Radu Tudor a precizat că, în jocul prezidențialelor, scorul obținut de Călin Popescu-Tăriceanu va juca un rol important în turul 2.

csci 3

Radu Tudor a prezentat și o situație pentru turul 2, în care Victor Ponta ar câștiga fără drept de apel cu 57% la 43% pentru Iohannis. Se observă faptul că Iohannis a scăzut de la 45% în luna iulie, la 43% în septembrie, în vreme ce Victor Ponta a crescut de la 55% la 57%.

csci 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *