Datele Eurostat arată că România a egalat Polonia la PIB ca putere de cumpărare

Sursa foto: X

Datele Eurostat arată că, după ce a depășit Ungaria, România a egalat și Polonia în ceea ce privește Produsul Intern Brut (PIB) calculat la paritatea puterii de cumpărare. România a reușit astfel să ajungă la o valoare de 80% din media UE la valoarea PIB/cap de locuitor, egalând Polonia și apropiindu-se de Estonia.

În același timp, PIB-ul României a depășit 1.600 de miliarde de lei anul trecut și a ajuns să fie cu 250% mai mare decât acum 10 ani. În 2013 aveam un PIB de 650 de miliarde de lei. Este un progres rapid, spectaculos, care face din România o campioană europeană a ritmului de dezvoltare. Spania, Lituania, Portugalia, Estonia, Polonia și România au avut un PIB pe cap de locuitor cu 10 % până la 20 % sub media UE. PIB-ul pe cap de locuitor al Ungariei, Croației, Turciei, țară candidată, Slovaciei și Letoniei a fost cu mai puțin de 30 % sub medie, arată Gândul.

Astfel, Executivul condus de Marcel Ciolacu, în consens cu obiectivul politic al PSD, a exprimat ambiția să facă din România un lider regional din punct de vedere economic, iar românii să fie cei mai bine plătiți salariați din Europa Centrală și de Est.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: