Datele membrilor de partid, „AUR” curat pentru hackeri

captură Facebook
Sursa foto: captură Facebook / Daniel Kloyberkatsky
Daniel Kloyberkatsky, fost inginer la Microsoft, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, avertizând că datele personale ale simpatizanților AUR au fost expuse pe aplicația partidului lui Simion și că aceste date rămân vizibile, chiar și după ce sunt șterese.
„AUR, promovează zilele acestea aplicația AUR.MOBI. Pe Facebook, în presă, prin Poșta Română – cu fiecare ocazie.
Își îndeamnă susținătorii să completeze datele personale pe platforma, sa doneze sume mari de bani și sa convingă cat mai multa lume sa facă la fel. Pe cei mai activi, îi răsplătesc cu puncte virtuale și titluri de «CAPITAN».
Consultanții de la Moscova nu au făcut însă o treaba prea bună.
Dacă te conectezi la aplicație – ea iti trimite automat (fără sa faci nimic «special») toate datele personale ale membrilor și simpatizanților AUR”, spune Daniel Kloyberkatsky.
Ce date sunt colectate și expuse prin aplicația AUR și cum anume se pot ele folosi, arată tot Kloyberkatsky.
„Vorbim de: CNP, seria și numărul de buletin, telefonul, adresa completa, adresa de email, cotizațiile plătite către AUR și multe altele.
Și da… «marele căpitan» Simion are și el datele expuse. Este user-ul “number one” și totodata victima propriei aplicații.
Ca fapt divers cu aceste informații poți:
– Să autorizezi tranzacții bancare.
– Să resetezi parole de mail.
– Să deschizi conturi false.
– ȘAMD…
Dacă ești una dintre cele aprox. 20000 de victime – ar trebui ACUM sa le ceri sa iți șteargă datele”.
Avertismentul specialistului este unul demn de ținut minte: datele astfel expuse, chiar dacă se șterg, ghinion, rămân vizibile!
„Dar STAI – datele tale, rămân vizibile tuturor și după ce le-ai șters.
Cum ar spune un clasic în viață… GHINION!”, încheie el.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: