Skip to content
Politică

Datoriile lui Iohanis: Gelu Diaconu dezvăluie ținta ascunsă a lui Teodorovici în harța cu Mișa EXCLUSIV

adevarulfinanciar.ro

Fostul președinte al ANAF Gelu Diaconu a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos la iveală ținta ascunsă a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, în harța cu actualul șef al Fiscului, Ionuț Mișa, privind recuperarea sumelor pe care președintele Klaus Iohannis le datorează statului român în urma pierderii definitive în instanță a casei din Sibiu.

VEDEȚI ȘI: Teodorovici îi flutură demiterea lui Mișa

Așa cum puteți citi în linkul de mai sus, Teodorovici a amenințat mai mult decât transparent că-l va zbura pe Mișa din fruntea ANAF dacă nu se grăbește cu recuperarea. La rândul lui, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală s-a apărat, spunând că nu poate face execuţia în lipsa unui titlu emis de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Încă de la început, Gelu Diaconu a declarat pentru PSnews.ro că intenția ascunsă a șefului de la MFP ar fi aceea de a ajunge președinte al PSD și premier, iar acesta ar fi de fapt motivul pentru care Teodorovici își încordează mușchii la Mișa. Totuși, până atunci, ministrul nu-l poate mazili pe conducătorului Fiscului, întrucât acesta ascultă de fapt doar de Liviu Dragnea.

„Eu cred că domnul Mișa nici nu este de facto subordonatul domnului Teodorovici. Evident că Ionuț Mișa a fost numit de către prim-ministru, are girul șefului PSD…. Nu poți fi președintele ANAF doar pentru că te vrea sau nu te vrea Eugen Teodorovici. Poate că domnul Teodorovici va ajunge președintele PSD-ului și prim-ministru. (De fapt, astea descifrez eu că-i sunt adevăratele intenții în cavalcada imagistică pe care și-o promovează în spațiul public.) Atunci îl va putea arunca pe domnul Mișa ca pe o măsea stricată. Până atunci, nu cred că va face lucrul acesta”, a subliniat Diaconu.

Oricât de surprinzător ar părea (ținând cont de faptul că până acum Gelu Diaconu a avut ieșiri mult mai contondente la adresa lui Ionuț Mișa decât față de Orlando Teodorovici), de data aceasta ex-președintele ANAF i-a dat dreptate actualului șef al Fiscului în disputa cu ministrul PSD.

„Dar revenind la fondul problemei: înțeleg că replica președintelui ANAF a fost că evidența bunurilor trecute în proprietatea statului o are Ministerul Finanțelor. În consecință, pentru a face executarea la care tot presează domnul Teodorovici, trebuie să existe un titlu pe care Ministerul Finanțelor să-l pună la dispoziția ANAF-ului. Astea sunt explicațiile domnului Mișa, care mi se par mai profesioniste decât tam-tamul pe care-l face domnul Teodorovici legat de impunerea executării domnului președinte Iohannis”, a subliniat Diaconu.

Întrebat cum întrezărește sfârșitul acestei tevaturi (dacă până la urmă ANAF chiar va încasa datoriile lui Klaus Iohannis sau le va amâna la infinit), Gelu Ștefan Diaconu a atras atenția că procedura legală trebuie să fie îndeplinită la literă.

În altă ordine de idei: Gelu Diaconu a denunțat o dublă măsură a lui Orlando Teodorovici: intransigență în legătură cu datoriile lui Klaus Iohannis, dar  concesivitate în ceea ce privește sumele datorate către stat de trustul Intact, în urma condamnării definitive a lui Dan Voiculescu.

„În măsura în care procedura legală este perfect îndeplinită, ANAF-ul își va face treaba, în sensul încasării debitului. Nu ne aflăm însă în această situație astăzi.

Mi-aduc aminte cât de concesiv era domnul Teodorovici la punerea în executare a deciziei privind spațiile trustului Intact și cât de agresiv este astăzi, legat de biata casă a domnului Iohannis. E o schimbare radicală a atitudinii față de încasarea debitelor statului”, a încheiat Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *