Skip to content
Internațional

Vicepremierul David Lidington: Marea Britanie va trebui să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European

Twitter

Marea Britanie va trebui să ia parte la alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc la 23 mai, pentru că nu mai este destul timp ca parlamentul britanic să ratifice până atunci un acord privind retragerea ţării din UE, a declarat marţi vicepremierul David Lidington, transmit Reuters şi AFP.

Lidington a făcut aceste remarci în faţa presei în contextul în care premierul conservator Theresa May şi-a exprimat speranţa că Regatul Unit va putea evita participarea la aceste alegeri, însă negocierile cu Partidul Laburist, de opoziţie, în vederea unui acord privind Brexit nu au reuşit până acum să aducă un progres în acest sens, notează Reuters.

Din păcate nu va fi posibil să se ducă la bun sfârşit acest proces înainte de data la care trebuie să aibă loc conform legii alegerile parlamentare europene… Aşa încât acestea vor avea loc„, a explicat oficialul britanic.

Ne vom dubla eforturile pentru a asigura ca după aceea întârzierea să fie cât mai redusă posibil. În mod ideal, am dori să fim în situaţia ca acei eurodeputaţi din Marea Britanie să nu-şi mai preia concret fotoliile în Parlamentul European, cu siguranţă dorim să finalizăm lucrurile până la vacanţa de vară”, a adăugat Lidington, scrie agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *