Skip to content
Sport

David Popovici, campion mondial și la 100 m liber: Românul a obținut două medalii de aur la CM de înot de la Budapesta

Inquam Photos / Stefan Constantin

UPDATE 21.10

David Popovici a declarat că dacă i se va “urca la cap” popularitatea, atunci va primi “două palme imaginare” de la apropiaţii săi, însă el consideră că nu se va ajunge la o astfel de situaţie.

“Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de si mpli ca şi mine”, a spus Popovici la TVR.

El a explicat şi cum gestionează presiunea înainte de curse: “Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. SÎmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”.

Popovici a menţionat că primul lucru pe care îl va face după revenirea în România va fi să mănânce ceva bun: “Nu ştiu, că mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna…”


UPDATE 20.21

Campionul David a primit medalia de la campioana Camelia Potec, miercuri seară, la Budapesta, şi în prezenţa preşedintelui federaţiei mondiale, Husain Al-Musallam.


David Popovici a câștigat finala de 100 m liber cu un timp de 47.58 secunde, după ce luni a câștigat și proba de 200 m liber, el obținând astfel două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

„Sper că v-am făcut pe toți mândri și milioane de români au urmărit. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competițională bună și mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătos și fotbalul la fel, susțin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare și inspiră oameni.

Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat”, a spus Popovici după cursă.

Românul s-a calificat în finală cu primul timp, 47.13 – un nou record mondial la juniori.

Americanul Caeleb Dressel, câștigător al medaliei de aur la ultimele două ediții ale CM de Natație și campion olimpic en titre, s-a retras înaintea semifinalei de la Budapesta din „motive medicale”.

Luni, David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber. În vârstă de doar 17 ani, românul a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *