David Popovici, înainte de CE în bazin scurt de la Otopeni: M-am antrenat mai mult

david popovici/twitter

David Popovici a declarat, într-un interviu pentru European Aquatics, că este entuziasmat înaintea Campionatului European în bazin scurt de la Otopeni, el precizând că îşi doreşte ca el şi ceilalţi concurenţi să facă spectacol.

„Cel mai important lucru este să facem spectacol, astfel încât să sperăm că mai mulţi copii vor vedea şi vor fi inspiraţi”, a declarat Popovici. „Îmi amintesc că mergeam la competiţii când aveam 12 ani şi i-am întâlnit pe Danas Rapšys şi Katinka Hosszu; au venit la un Campionat Internaţional al României şi faptul că le-am văzut acolo m-a ajutat să îmi crească motivaţia. Dacă şi pe mine copiii mă pot vedea aşa, atunci este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru ei.”

Popovici a devenit celebru în 2022, când a obţinut o serie de titluri de campion european şi mondial de seniori şi juniori la 100 m şi 200 m liber. Însă, anul acesta, românul a avut parte de o revenire mai dificilă în circuitul internaţional, terminând pe locurile şase şi patru în finalele de 100 m şi 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, Japonia.

„După cum văd eu lucrurile, aveam două opţiuni: să fiu trist sau supărat că nu am câştigat sau să încerc să învăţ de ce nu am câştigat”, îşi aminteşte Popovici despre momentele de după încheierea programului de concurs. „Eram atât de motivat încât am vrut să mă întorc direct la antrenamente a doua zi, dar antrenorul meu mi-a interzis să merg la piscină, aşa că mi-am luat o vacanţă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL