Skip to content
" "
Politică

De 1 Decembrie, România și Moldova se apropie și mai mult. Ce măsură au luat guvernele celor două țări

Antena 1

Ședința comună a guvernelor din România și republica Moldova, care a avut loc joi la București, nu s-a încheiat fără adoptarea unor măsuri.

Ne dorim un spațiu comun de comunicare și cetățenii să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. Să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca un prim pas simbolic, ca cetățenii noștri să nu plătească roaming-ul anul acesta de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri”, a declarat joi premierul moldovean Pavel Filip.

Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord de eliminare a tarifelor de roaming și aici vreau să-i mulțumesc d-nei prim-ministru pentru deschiderea și inițiativa care-i aparține”, a mai spus acesta, citat de Hotnews.ro.

Guvernul de la Chișinău anunțase anterior că Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, un proiect în acest sens fiind aprobat miercuri, 14 noiembrie, de Executivul din Republica Moldova.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *