De astăzi se aplică noi condiții pentru eliberarea pașaportului simplu temporar: Ce spune MAI despre modificări

Sursa foto- x

Începând de miercuri, 3 iulie, pașapoartele simple temporare vor putea fi eliberate doar în anumite situații: obiective și urgente.

Situațiile în care se vor putea elibera pașapoartele simple temporare exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază rațiuni exclusiv turistice, potrivit noilor modificări legislative în sistemul de pașapoarte.

Situaţiile obiective şi urgente trebuie probate cu documente din care să rezulte necesitatea deplasării persoanei în străinătate. Totodată, atragem atenţia cu privire la faptul că există state care nu permit intrarea pe teritoriul lor naţional cu paşaportul simplu temporar, sens în care recomandăm accesarea site-ului Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro , secţiunea condiţii de călătorie, înaintea efectuării călătoriei„, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis miercuri.

De asemenea, conform noilor modificări, pașapoartele declarate pierdute, distruse sau furate vor fi nule, începând de astăzi, și nu vor mai putea fi utilizate, chiar dacă acestea sunt găsite ulterior.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: