Skip to content
Politică

De când va fi fumatul interzis oficial în spațiile publice din România

De când va fi fumatul interzis oficial în spațiile publice din România?

Legea antifumat a fost publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare, oficial, din 16 martie.

Cei care nu vor respecta legea vor fi sancţionaţi: persoanele fizice riscă amenzi între 100 şi 500 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendaţi cu până la 15.000 de lei sau pot fi chiar obligaţi să închidă localul, dacă nu se află la prima abatere. Pe de altă parte, la terasele aflate în aer liber, fumatul va fi permis, a precizat deputatul PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii anti-fumat, potrivit realitatea.net.

În ceea ce priveşte fumatul pe plajă, spre exemplu, aceasta a arătat că vor trebui stabilie anumite norme în acest sens.

„Aş vrea să mulţumesc celor care au susţinut iniţiativa – şi nu sunt puţini -, iar societăţile medicale militează de ani întregi pentru această lege… Dar iată că abia acum am reuşit să o avem. E un pas mare în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii tinerei generaţii”, a declarat Cristea.

De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber. Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *